Ο Μάρκος Αγιαννιωτάκης sales executive της Hybrid Hellas στην «Ιεραπετρίτικη Γη»

9:29 π.μ. - Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023
09:04 π.μ. - Τετ, 05/29/2023
Image: Ο Μάρκος Αγιαννιωτάκης sales executive της Hybrid Hellas στην «Ιεραπετρίτικη Γη»

Οι ημέρες αγρού «Root2success» και το νέο υβρίδιο τομάτας «Αίθρα»

Ο κ. Μάρκος Αγιαννιωτάκης sales executive της Hybrid Hellas ήταν καλεσμένος της αγροτικής εκπομπής του Ηχώ 99,8 « Ιεραπετρίτικη Γη» που μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 9.00 το πρωί και σε επανάληψη κάθε Πέμπτη στις 14.00.

Αφορμή της συζήτηση η ενδιαφέρουσα εκδήλωση, οι ημέρες Αγρού "Root2success" από την Hybrid «Hellas» και την Bayer Hellas στον πειραματικό αγρό Ιεράπετρας.

Όπως είπε ο Μάρκος Αγιαννιωτάκης οι ημέρες αγρού"Root2success" έτυχαν θερμής υποδοχής από τους παραγωγούς της Ιεράπετρας που επισκέφθηκαν τον πειραματικό σταθμό και ενημερώθηκαν για τις νέες εξελίξεις, τις προτάσεις και τα προϊόντα τους. Ειδικότερα ενημερώθηκαν για το νέο υβρίδιο τομάτας «Αίθρα» και τη συνεργασία με τη Bayer Hellas για τη νηματοδοκτονία.

hxonews

Το υβρίδιο τομάτας «Αίθρα» θα μπορούσε να πει κανείς ότι «γεννήθηκε» στην Ιεράπετρα στο πλαίσιο αναζήτησης ενός υβριδίου τομάτας που θα είναι εύκολα διαχειρίσιμο από τον παραγωγό, αποδοτικό, εύκολο στην καλλιέργειά του, θα παράγει καλής ποιότητας καρπό, θα έχει ωραία γεύση και ένα καλό πακέτο αντοχών σε ιώσεις, ασθένειες και αντοχή κατά τη μεταφορά του. Σαφώς στους στόχους να απολαμβάνει ο παραγωγός όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές. Κάπως έτσι λοιπόν και με αυτό το σκεπτικό προέκυψε η «Αίθρα» που ξεκίνησε σε πειραματικό στάδιο πριν από 6 χρόνια περίπου και εξ αρχής φαινόταν ότι θα έχει καλή πορεία. Κάτι που αποδείχθηκε και στη συνέχεια καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση από εμπόρους στην εσωτερική αγορά και είναι ενδεικτικό ότι στο δημοπρατήριο πήρε ανώτερες τιμές. Παράλληλα υπάρχουν καλές προϋποθέσεις για εξαγωγή, μιας και έχει καλή διατηρησιμότητα, ανέφερε ο κ. Αγιαννιωτάκης αναλύοντας τη ιδιαίτερα στοιχεία της «Αίθρα».

Μίλησε στη συνέχεια για άλλα υβρίδια τομάτας που είναι σε πειραματικό στάδιο με ιδιαίτερη αναφορά σε ένα υβρίδιο που θα είναι ανεκτικό στην ίωση της καστανής ρυτίδωσης και βρίσκεται ακόμη σε προ εμπορικό στάδιο.

Αναφέρθηκε και σε άλλα που ήδη κυκλοφορούν και έχουν αγκαλιαστεί από τους αγρότες όπως το υβρίδιο αγγουριού Fabian που έχει που είναι ανθεκτικό στο φουζάριο. Αλλά και στο καρπουζι Sunny Florida που ξεχωρίζει για τη νοστιμιά του

Τα υβρίδια Ελλάς είναι ταγμένα στην υπηρεσία του αγρότη, στην έρευνα, την ανάπτυξη και τις καινοτόμες προτάσεις, τόνισε.

Έκανε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος ο αγρότης και συνέστησε στους παραγωγούς να φροντίζουν τις καλλιέργειές τους ακολουθώντας τις οδηγίες από του γεωπόνους.

Κλείνοντας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Bayer Hellas ευχαριστώντας τους ανθρώπους της για την πολύ καλή και αποδοτική συνεργασία.

hxonews

Ακούστε όσα μας είπε: