Ο Maitre D' hôtel του Robinson club επισκέφθηκε το Εργαστηριακό Κέντρο και το ΕΠΑ.Λ. Ιεράπετρας

12:26 μ.μ. - Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
12:04 μ.μ. - Πέμ, 18/26/2024
Image: Ο Maitre D' hôtel του Robinson club επισκέφθηκε το Εργαστηριακό Κέντρο και το ΕΠΑ.Λ. Ιεράπετρας

Στο πλαίσιο της εσωτερικής αξιολόγησης άξονας 7 «Σχολείο και κοινότητα» με θέμα «Σύνδεση σχολείου με την αγορά εργασίας μέσω τοπικών επαγγελματικών σωματείων»

Επίσκεψη πραγματοποίησε την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Ιεράπετρας και στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Ιεράπετρας, ο κ. Παναγιώτης Ρούτσης, Maitre D' hôtel (προϊστάμενος επισιτιστικών τμημάτων) στο ξενοδοχείο Robinson club στην Ιεράπετρα και με εμπειρία 26 χρόνων στον συντονισμό της λειτουργίας των εστιατορίων σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, για να ενημερώσει τους μαθητές της Β’ τάξης ΕΠΑΛ, του τομέα Διοίκησης & Οικονομίας και τα τμήματα Γ΄ Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών και Γ' Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της εσωτερικής αξιολόγησης άξονας 7 «Σχολείο και κοινότητα» με θέμα «Σύνδεση σχολείου με την αγορά εργασίας μέσω τοπικών επαγγελματικών σωματείων».

Η ενημέρωση αφορούσε πληροφόρηση για θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και απορρόφησης, τα επαγγέλματα και την αγορά εργασίας, την ενημέρωση των εκπαιδευόμενων να επιλέξουν, την κατεύθυνση των σπουδών που θα ακολουθήσουν καθώς και την επαγγελματική τους αποκατάσταση προκειμένου να πάρουν τις καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον τους. Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Γιακουμάκης Εμμανουήλ., Ο υποδιευθυντής του Ε.Κ., κ. Μπαζιργιάννης Ιωάννης, η υπεύθυνη του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας κ. Φιοράκη Μαρία., καθώς και οι καθηγητές της ειδικότητας, τον ενημέρωσαν για τη λειτουργία του τομέα και συζήτησαν μαζί του για θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και απορρόφησης. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά και εξέφρασαν τις απόψεις τους και τις απορίες τους σε θέματα της ειδικότητάς τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ρούτση Παναγιώτη για την άμεση ανταπόκριση του στο κάλεσμα μας.