Ο Μ. Μενεγάκης στον Ηχώ 99,8 για την ένταξη του τμήματος του ΕΛΜΕΠΑ του Αγ. Νικολάου στο 2ο επιστημονικό πεδίο

11:26 π.μ. - Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024
11:05 π.μ. - Τετ, 15/26/2024
Image: Ο Μ. Μενεγάκης στον Ηχώ 99,8 για την ένταξη του τμήματος του ΕΛΜΕΠΑ του Αγ. Νικολάου στο 2ο επιστημονικό πεδίο

Τι είπε ο Δήμαρχος του Αγίου Νικολάου για υγεία, ΒΟΑΚ, τουρισμό, σχολικά κτήρια και τα πρόστιμα των λαϊκών αγορών

Αρχικά, μας ενημέρωσε για τα θέματα που συζήτησε με τον κ. Πιερρακάκη κατά την επίσκεψή του στον Αγ. Νικόλαο. Το πρώτο θέμα ήταν το γεγονός ότι μετά από αίτημα του Δήμου στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο εξετάστηκε και έγινε αποδεκτό θα γίνει η ένταξη του τμήματος του ΕΛΜΕΠΑ του Αγ. Νικολάου στο 2ο επιστημονικό πεδίο. Αυτό ήταν μία πολύ καλή εξέλιξη καθώς θα αυξηθούν οι εισακτέοι με αποτέλεσμα την εδραίωση του τμήματος. Επίσης, μέσω αυτού εξελίσσονται και εναλλακτικές πηγές οικονομίας. Στη συνέχεια, μίλησαν για τις κτηριακές υποδομές. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μενεγάκης μεταφέρθηκε στο Υπ. Παιδείας το αίτημα για την ανάγκη συντήρησης των κτηριακών εγκαταστάσεων ωστόσο πέρα από τη συντήρηση που χρειάζονται τα υπάρχοντα κτήρια ο δήμος Αγ. Νικολάου έχει ανάγκη και από νέα σχολικά κτήρια. Τέλος, συζήτησαν το θέμα των σχολικών γευμάτων τα οποία υπάρχουν στα υπόλοιπα σχολεία της Κρήτης με εξαίρεση αυτά της περιοχής του Λασιθίου.

Στη συνέχεια, ο κ. Μενεγάκης μας μίλησε για τον τουρισμό ο οποίος φαίνεται όπως είπε να είναι καλύτερος από πέρυσι. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου κάνουν φιλότιμη προσπάθεια για μία καθαρή και τακτοποιημένη πόλη. Ο στόχος του δήμου είναι η απελευθέρωση δημόσιων χώρων και η αναβάθμισή της ποιότητάς τους. Εξίσου σημαντικό θέμα είναι η συντήρηση των υποδομών που ήδη υπάρχουν. Χρειάζονται τα καινούργια αλλά πρέπει να συντηρούνται και τα παλιά.

Για το θέμα της υγείας ανέφερε ότι γενικότερα οι δήμαρχοι συνολικά έδωσαν μία κατεύθυνση ενότητας. Ο στόχος είναι να ενισχυθούν οι δομές γιατί εάν υποβαθμιστεί μία δομή υγείας στην περιοχή, θα υποβαθμιστούν όλες. Δεδομένου της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής ο κ. Μενεγάκης σχολίασε ότι δεν νοείται τουρισμός χωρίς επαρκή νοσοκομειακή υγεία.

Σχετικά με το ΒΟΑΚ, μας ενημέρωσε ότι η πληροφόρηση είναι ότι ο λόγος που καθυστερεί η ολοκλήρωσή του έχει να κάνει με ότι κάποια τμήματα έχουν ξεκαθαριστεί από άποψη απαλλοτρίωσης και κάποια άλλα όχι. Η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο δεν θα κάνει παράκαμψη αλλά η κυκλοφορία θα γίνεται ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση των έργων με ότι προβλήματα αυτό συνεπάγεται. Επίσης, η εταιρία έχει δηλώσει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα από την προαίρεση και γι’ αυτό το λόγο ο κ. Μενεγάκης θα θέσει ως θέμα να πάρει η Περιφέρεια την χρηματοδότηση από την προαίρεση ώστε να προχωρήσει το έργο.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο θέμα των λαϊκών αγορών. Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί είναι θέμα του Υπουργείου. Αυτό που γνωρίζει είναι ότι αφού νομιμοποιηθούν οι λαϊκές αγορές το Υπουργείο θα διευθετήσει το θέμα των προστίμων. Ο χώρος όπου θα μεταφερθεί η λαϊκή αγορά έχει ήδη βρεθεί και η μεταφορά της θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών νομιμοποίησης.

Κλείνοντας, ο κ. Μενεγάκης κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο του Αγ. Νικολάου το οποίο θα κάνει τα εγκαίνιά του και εμπεριέχει ευρήματα από όλο το νομό Λασιθίου.