Ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8 για πρόστιμα και λύματα στην παραλία κάτω από την αστυνομία

11:44 π.μ. - Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023
11:03 π.μ. - Παρ, 17/44/2023
Image: Ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8 για  πρόστιμα και λύματα στην παραλία κάτω από την αστυνομία

Ποιες οι ενέργειες της Λιμενικής Αρχής στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της

Κατά καιρούς, κάτοικοι της Ιεράπετρας, διαμαρτύρονται για την έντονη δυσοσμία στην παραλία κάτω από την Αστυνομία με έντομο τον προβληματισμό εάν λύματα καταλήγουν στη θάλασσα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ηχώ 99,8, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας Γιάννης Παπαδάκης Αντιπλοίαρχος Λ.Σ., είπε ότι, όταν έχουν καταγγελία ή παρατηρήσουν κάτι ως υπηρεσία που θεωρείται ρύπανση, σύμφωνα με τη νομοθεσία εάν είναι πετρελαιοειδή και λάδια, γίνεται λήψη δείγματος από τη λιμενική αρχή. Το δείγμα στέλνεται στο χημείο που τους κάνει γνωστά τα αποτελέσματα.

Ταυτόχρονα με την ποινική δικογραφία που σχηματίζεται και με το διοικητικό πρόστιμο συμπεριλαμβάνονται τα αποτελέσματα των δειγμάτων. Σε διαφορετική περίπτωση απευθύνονται στις υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας που είναι αρμόδιες να εξετάσουν το θέμα και να συμπεριλάβουν τα στοιχεία και τα αποτελέσματα αναλύσεων στη δικογραφία, που έτσι κι αλλιώς σχηματίζεται, ανέφερε ο κ. Λιμενάρχης.

Πρόσθεσε ότι εκτός των παραπάνω πρέπει να επισημανθεί ότι αυτή την περίοδο λόγω των εργασιών του ύφαλου κυματοθραύστη, ανακατεύεται η άμμος. Επιπλέον εκεί καταλήγει αγωγός όμβριων υδάτων της πόλης. Είναι λογικό λοιπόν τα όμβρια νερά που καταλήγουν στην αμμουδιά με την οποία και ανακατεύονται να δημιουργούν μια δυσοσμία. Τώρα, εάν πέρα από τα όμβρια ύδατα, καταλήγουν και λύματα, αυτό πρέπει να εξεταστεί από τις συναρμόδιες υπηρεσίες πχ του Δήμου, της Περιφέρειας. Ως λιμενική αρχή ενεργούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας.

Γενικότερα πάντως εάν υπάρχει ρύπανση θαλάσσιου ύδατος για την οποία πρέπει να γίνει απαγόρευση θαλάσσιου λουτρού, ενημερώνεται η δημοτική αρχή που με τη σειρά της θα πρέπει να ενημερώσει το κοινό, σημείωσε.

Για να καταλήξει λέγοντας ότι αυτή την περίοδο στο τμήμα της παραλίας κάτω από την αστυνομία δεν διαπιστώνεται ρύπανση , η οσμή ή ο αφρός που παρατηρείται είναι από το ανακάτεμα της άμμου.

Ακούστε εδώ αναλυτικά τις δηλώσεις.