Ο Λασιθιώτης Φ. Κοκοτός στην τηλεδιάσκεψη του Κολεγίου των Επιτρόπων για τον τουρισμό

9:46 π.μ. - Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020
09:05 π.μ. - Τετ, 13/46/2020
Image: Ο Λασιθιώτης Φ. Κοκοτός στην τηλεδιάσκεψη του Κολεγίου των Επιτρόπων για τον τουρισμό

Κρίσιμη η σημερινή συζήτηση για τη φετινή τουριστική περίοδο

Ιδιαίτερα κρίσιμη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή ημέρα για τον τουρισμό καθώς σήμερα συνεδριάζει για το θέμα το Κολέγιο των Επιτρόπων. Από την Κομισιόν αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων ωρών το πρώτο προσχέδιο οδηγιών για να διασωθεί η φετινή τουριστική περίοδος.

Ο κ. Φώτης Κοκοτός επιχειρηματίας τουρισμού στην Ελούντα ο οποίος θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη ως μέλος του Δ.Σ. Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την σημασία της σημερινής συζήτησης παραθέτοντας τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΕΤΕ. Βασικό ζήτημα είναι το άνοιγμα των αερομεταφορών, το πότε δηλαδή και με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό. Εάν θα είναι το άνοιγμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο ή εάν κάθε χώρα θα λάβει δικές της αποφάσεις. Ένα επίσης σημαντικό θέμα είναι το υγειονομικό και τα πρωτόκολλα ταξιδιού.

Από την πλευρά τους οι υγειονομικοί είναι συντηρητικοί γιατί θέλουν να αξιολογήσουν τα στοιχεία και το κατανοούμε. Νιώθουμε ωστόσο ότι μπορούμε να ανοίξουμε νωρίτερα με κάποιες προϋποθέσεις όμως έχουμε αποφασίσει ότι θα ακούμε τους ειδικούς. Υα περιμένουμε να γίνει η κρίσιμη αυτή τηλεδιάσκεψη ώστε να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες για την επόμενη μέρα στον τουρισμό.