Ο Κεγκέρογλου για τον αποκλεισμό παραγωγών θερμοκηπιακών προϊόντων της Κρήτης από τις αποζημιώσεις για κορωνοϊό

7:37 π.μ. - Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020
07:12 π.μ. - Τετ, 09/37/2020
Image: Ο Κεγκέρογλου για τον αποκλεισμό παραγωγών θερμοκηπιακών προϊόντων της Κρήτης από τις αποζημιώσεις για κορωνοϊό

Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο γραμματέας της Κ.Ο «Κίνημα Αλλαγής» και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου επισημαίνει τον αποκλεισμό των μισών παραγωγών προϊόντων θερμοκηπίων της Κρήτης

Αναλυτικά :

«Μεγάλη αναστάτωση και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους παραγωγούς των προϊόντων θερμοκηπίων της Κρήτης, οι οποίοι επλήγησαν από τον κορωνοϊό την περασμένη άνοιξη, το κενό της υπουργικής απόφασης που αφήνει εκτός αποζημιώσεων εκατοντάδες πληγέντες. Συγκεκριμένα, ενώ η αγροτική παραγωγή Μαρτίου και Απριλίου και εν πολλοίς Μαΐου και Ιουνίου έχει συμπεριληφθεί στην δήλωση ΟΣΔΕ «επίσπορης καλλιέργειας» του 2019, το ηλεκτρονικό σύστημα στο οποίο γίνονται οι αιτήσεις καταβολής αποζημιώσεων δέχεται μόνο δηλώσεις ΟΣΔΕ 2020.

Επειδή το 50 % τουλάχιστον των παραγωγών προϊόντων θερμοκηπίων, που ζημιώθηκαν από τον Κορωνοϊό την προηγούμενη άνοιξη και οι καλλιέργειες των οποίων δηλώθηκαν στον ΟΣΔΕ 2019, δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις.

Ερωτάσθε κ. κ Υπουργοί :

– Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να μην εξαιρεθούν των αποζημιώσεων οι πληγέντες παραγωγοί προϊόντων θερμοκηπίων της Κρήτης που είδαν το εισόδημα τους να μειώνεται κατακόρυφα από την ζημιά του κορωνοϊού;».