Ο Κ.Δερμιτζάκης για την άγονη προκήρυξη πρόσληψης γιατρών στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

3:07 μ.μ. - Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023
03:05 μ.μ. - Παρ, 26/07/2023
Image: Ο Κ.Δερμιτζάκης για την άγονη προκήρυξη πρόσληψης γιατρών στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Δήλωση του Κ.Δερμιτζάκη, υποψήφιου βουλευτή με το ΚΚΕ, με αφορμή την άγονη προκήρυξη για την πρόσληψη γιατρών στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας:

«Η προκήρυξη για την κάλυψη 10 θέσεων γιατρών στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας αποδείχτηκε άγονη όπως ήταν αναμενόμενο.

Ήταν άλλο ένα προεκλογικό τέχνασμα και πυροτέχνημα της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως κι αυτή η ευκαιριακή μετακίνηση της παθολόγου για να κοροϊδέψουν το λαό της Ιεράπετρας.

Οι αιτίες είναι πολύ βαθιές κι έχουν να κάνουν με την πολιτική που ακολούθησαν διαχρονικά όλες ανεξαιρέτως οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και στον τομέα της Υγείας και οδήγησαν στην υποβάθμιση, την απαξίωση και τη διάλυση του ΕΣΥ.

Η διατήρηση του θεσμού του επικουρικού γιατρού, η αναλογία στους πέντε που φεύγουν να προσλαμβάνεται ένας σύμφωνα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις, τα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία, η διατήρηση του άδικου νόμου για την αξιολόγηση, οι χαμηλοί μισθοί και η εντατικοποίηση της εργασίας, οι διοικητικές συγχωνεύσεις νοσοκομείων που κατήργησαν το αυτοδιοίκητο και επίσπευσαν την υποβάθμιση όλων των μονάδων υγείας του Λασιθίου, με λίγα λόγια όλα όσα συνθέτουν την αντίληψη ότι η υγεία είναι εμπόρευμα και τα νοσοκομεία πρέπει να λειοτυργούν ως Ανώνυμες Εταιρείες και να έχουν κερδοφορία από τους ασθενείς-πελάτες, είναι μερικά από εκείνα που δημιούργησαν και συνθέτουν το αρνητικό τοπίο που δεν καθιστά το ΕΣΥ ελκυστικό, ιδιαίτερα τα νοσοκομεία της επαρχίας, τόσο για τους γιατρούς όσο και τους υπόλοιπους υγειονομικούς.

Στην Ιεράπετρα όλα αυτά έχουν οδηγήσει το Νοσοκομείο μας σε δραματική κατάσταση.

Είναι φανερό ότι οι κυβερνήσεις δεν θέλουν Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους. Άλλωστε η πολιτική που εφάρμοσαν και θα εφαρμόσει η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση παραδίδει αυτό το ύψιστο κοινωνικό αγαθό στους ιδιώτες και θα εντείνει την ήδη βάρβαρη επιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα.

Μπροστά στις εκλογές της 25ης Ιούνη ένα είναι το δίλλημα που καλούμαστε όλοι να απαντήσουμε: θα δώσουμε συναίνεση σε αυτή την προδιαγεγραμμένη αντιλαϊκή πορεία ή θα ενισχύσουμε την μόνη πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων;

Ο αγώνας για Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία και για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου μας πρέπει να ενταθεί και να γίνει ακόμα πιο μαζικός και αποφασιστικός. Γιατί όπως έδειξαν το παλλαϊκό συλλαλητήριο για τη σωτηρία του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας και τα αντίστοιχα παγκρήτια συλλαλητήρια για την υπεράσπιση της υγείας… μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

Το ΚΚΕ ακόμα πιο ενισχυμένο στις κάλπες της 25ης Ιούνη θα είναι μπροστά στην οργάνωση της λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα κι έξω από τη βουλή.»