Ο Καβουσανός πιλότος Μιλτιάδης Τσαγκαράκης για το αεροδρόμιο Καστελίου

9:30 π.μ. - Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018
09:09 π.μ. - Τρί, 18/30/2018
Image: Ο Καβουσανός πιλότος Μιλτιάδης Τσαγκαράκης για το αεροδρόμιο Καστελίου

Απαγορευτική λόγω μορφολογίας η προτεινόμενη θέση του αεροδρομίου

Την επικινδυνότητα του σχεδιαζόμενου αεροδρομίου στο Καστέλλι επισημαίνει ο  πιλότος Μιλτιάδης Τσαγκαράκης, αναφερόμενος ειδικά στο περίκλειστο από ορεινούς όγκους ανάγλυφο της Πεδιάδας, στους ισχυρούς πλευρικούς ανατολικούς λόγω των Λασιθιώτικων βουνών αλλά και στην πρωινή πάχνη, που συχνά εμφανίζεται στην περιοχή και θα καθιστά αδύνατη τη λειτουργία του αεροδρομίου.
 
Ως πρώην ιδιοκτήτης αεροπορικής εταιρίας ο κ. Τσαγκαράκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη δραματική αύξηση του κόστους ταξιδίου για τους πολίτες της Κρήτης αλλά και για τους επισκέπτες. «Με επιπλέον 35-40 μίλια πτήσης το ταξίδι για Ηράκλειο αυξάνεται κατά 15 λεπτά και μαζί αυξάνονται η κατανάλωση καυσίμων, οι ώρες απασχόλησης του προσωπικού, τα έξοδα συντήρησης των αεροσκαφών. Αυτά φυσικά θα τα επιβαρυνθεί ο επιβάτης, και όχι οι αεροπορικές εταιρίες», λέει ο ίδιος.
 
Ο κ. Τσαγκαράκης προσθέτει πως οι πολίτες θα επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο από τα τέλη αεροδρομίου που θα φτάσουν στα 35 ευρώ ανά εισιτήριο (από 12-14 που είναι σήμερα) ενώ θα αυξηθεί και το κόστος των αεροπορικών καυσίμων που θα μεταφέρονται οδικώς με βυτιοφόρα από τα Λινοπεράματα μέχρι το Καστέλλι.
 
Ο πρώην γενικός διευθυντής της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας υποστηρίζει πως η καλύτερη λύση θα ήταν η λειτουργική αναβάθμιση του υπάρχοντος αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» και κυρίως η δημιουργία λοξού διαδρόμου, που θα λύσει οριστικά τα προβλήματα επικινδυνότητας και θορύβου στην Αλικαρνασσό. «Πλέον μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι χώροι της 126 Πτέρυγας Μάχης για να αυξηθούν οι θέσεις στάθμευσης των αεροπλάνων. Είναι όλος ο χώρος διαθέσιμος και είναι δίπλα στον Ηρακλειώτη» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Όσοι είναι σήμερα δίπλα στο αεροδρόμιο θα κλαίνε αν αυτό φύγει, όπως θα κλαίνε και όλοι οι Κρητικοί όταν συνειδητοποιήσουν τι θα πληρώνουν αν το αεροδρόμιο πάει στο Καστέλλι», καταλήγει.
 
 
cretapost.gr