Ο Κ. Χειλάς για τα κρούσματα στον Αγροτικό Συνεταιρισμό "Κρητικό Περβόλι"

10:42 π.μ. - Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021
10:04 π.μ. - Πέμ, 29/42/2021
Image: Ο Κ. Χειλάς για τα κρούσματα στον Αγροτικό Συνεταιρισμό "Κρητικό Περβόλι"

Η παρέμβαση του Αντιπροέδρου του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας

Θα ήθελα να κάνω μία παρέμβαση για όλο το ζήτημα που έχει προκύψει σε σχέση με τα κρούσματα που ανιχνεύτηκαν και απομονώθηκαν στον αγροτικό συνεταιρισμό Κρητικό περβόλι

Αισθάνομαι την ανάγκη να το κάνω πρώτα για το ανθρώπινο - ηθικό μέρος και μετά για το επαγγελματικό.

Όπως όλα τα μέλη του Συνεταιρισμού έτσι και ο ίδιος έχω επιφορτιστεί συναισθηματικά πολύ έντονα τις τελευταίες μέρες.

Νιώθω μια διαφορετική αντιμετώπιση στα βλέμματα όλων όσων συναναστρέφομαι προσωπικά αλλά και επαγγελματικά φτάνοντας στο σημείο να δείχνω μέχρι και το αρνητικό μοριακό τεστ.......

Και στην προσπάθειά μου να αναζητήσω την απάντηση και τον λόγο που έγινε όλο αυτό, γυρίζω λίγο πίσω το χρόνο

Είμαστε μία ομάδα παραγωγών όπου ανιχνεύθηκαν 3 κρούσματα.

Αυτά βρέθηκαν από τα τακτικά τεστ που κάναμε το τελευταίο διάστημα.

Ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ,

μας έδωσε σαφής οδηγίες απομόνωσης και διαχείρισης

και πώς μπορούμε να συνεχίσουμε την εργασία μας σε αυτές τις δύσκολες μέρες. Αυτές τις οδηγίες εφαρμόσαμε με πολύ μεγάλη προσοχή.

Μέχρι εδώ όλα καλά.

Έως την στιγμή που αποφάσισε ο σταθμός σας να χρησιμοποιήσει αυτό καθ' αυτό το γεγονός και να το αναγάγει ως μείζον θέμα της επικαιρότητας, με μία εντελώς διαφορετική διάσταση.

Ακούγοντας και διαβάζοντας τις τοποθετήσεις της υπεύθυνης του σταθμού σας τις τελευταίες μέρες και όπως η ίδια δήλωσε ξεκάθαρα, το θέμα δεν είναι τα κρούσματα αλλά "πολιτικό" και αν ο πολιτικός προϊστάμενος του Δήμου για το αντικείμενο που εκπροσωπεί ο Συνεταιρισμος μας, έχει πράξει τα δέοντα για την διαχείριση αυτής της υπόθεσης. Καταλαβαίνεται ότι αυτό κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από το πραγματικό περιστατικό.

Και ρωτώ αδικεί ή όχι αυτή η κίνηση την υπερπροσπάθεια που καταβάλουν μία ομάδα παραγωγών ένα χρόνο πανδημίας τώρα να διαφυλάξουν την φήμη και την υπόσταση τους ως επιχείρηση .

Και δεύτερο ερώτημα, δικαιούται ένας δημοσιογράφος να αναφέρει δημόσια ότι στο Κεντρί και σε ομάδα παραγωγών υπάρχουν κρούσματα και τα κρύβουν

"κάτω από το χαλί" χωρίς στοιχεία , όπως είπε η κ Τσαγκαράκη στην τοποθέτηση της. Τι πιστεύετε ότι θα αποφανθεί ένας εισαγγελέας σε μία καταγγελία για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Και τρίτο ερώτημα.

Τι θεωρείται ότι είναι πιο μεμπτό σε μία περίπτωση ανίχνευσης ενός κρούσματος: την υποχρεωτική ενημέρωση του αρμόδιου φορέα (στην προκειμένη του ΕΟΔΥ) χωρίς την ενημέρωση των ΜΜΕ ή το αντίθετο δηλαδή την ενημέρωση των ΜΜΕ χωρίς ενημερωση στον ΕΟΔΥ επίσημα.

Επειδή λοιπόν σέβομαι τη κ. Τσαγκαράκη, ασχέτως ότι για να αμυνθεί προβαίνει σε ατυχείς χαρακτηρισμούς όπως "τραμπούκους ή τσαμπουκάδες",

πιστεύω ότι ήταν ένα ατόπημα της η προσπάθεια να στραφεί αντιπολιτευτικά προς την δημοτική αρχή στις πλάτες μίας ομάδας συνεταιριστών που μοχθούν καθημερινά για να συντηρήσουν και να αναπτύξουν το όραμα τους.

Δεν έχει καμία αρμοδιότητα η επιτροπή αγροτικών θεμάτων ενός Δήμου να εμπλακεί ενεργά σε κρούσματα του ιού που βρέθηκαν σε αγρότες, όπως δεν έχει ούτε η επιτροπή υγείας σε ενδεχόμενα κρούσματα σε γιατρούς, ούτε η επιτροπή Παιδείας αν βρεθούν σε μαθητές.

Πιστεύω ακράδαντα ότι με αυτή την επιλογή της η κ. Τσαγκαράκη αδικεί πραγματικά τον εαυτό της και την επαγγελματική της σταδιοδρομία.

Ο τελικός όμως αποδέκτης αυτής της κίνησης ειμαι ο ίδιος, τα μέλη του συνεταιρισμού,το προσωπικό, και οι εξωτερικοί συνεργάτες, φτάνοντας στο σημείο να αποδεικνύουν τα αυτονόητα.

Για αυτό ξανά λέω, ήταν ένα ατόπημα , όλοι μας κατά καιρούς άθελα μας μπορεί να βρεθούμε στην ίδια θέση, το αναγνωρίζω και συνεχίζουμε παρακάτω.

Τονίζω ότι αυτή η παρέμβαση μου, έχει στόχο να προστατέψει την κ. Τσαγκαράκη που σέβομαι και εκτιμώ ως άνθρωπο.

Καλή Ανάσταση Καλό Πάσχα με υγεία.

Με εκτίμηση

Χειλάς Κωνσταντίνος

Αντιπρόεδρος Εν.Αγ.Συ.Ιεράπετρας