Ο Κ. Νικολαράκης στον Ηχώ 99,8 για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε ιδιώτες γιατρούς

11:21 π.μ. - Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021
11:08 π.μ. - Πέμ, 26/21/2021
Image: Ο Κ. Νικολαράκης στον Ηχώ 99,8 για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε ιδιώτες γιατρούς

Εμβόλιο και τήρηση μέτρων υγιεινής παραμένουν ως τώρα τα «όπλα» μας για την πανδημία

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για την covid 19 στους ιδιώτες γιατρούς μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Νομού Λασιθίου κ. Κων/νος Νικολαράκης μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα.

Όπως είπε δεν υπάρχει δυνατότητα να γνωρίζουν πόσοι ιδιώτες γιατροί έχουν εμβολιαστεί ή όχι καθώς εξάλλου υπάρχει και το θέμα των προσωπικών δεδομένων. Για όσους γιατρούς δεν εμβολιαστούν υπάρχουν κυρώσεις ή πρόστιμα όμως δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις επ΄αυτού, ανέφερε.

Ο κ. Νικολαράκης είπε στη συνέχεια ότι εάν τεθούν σε αναστολή οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία ,όπως προβλέπεται από 1ης Σεπτέμβρη, αυτό θα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και δεν μπορεί κανείς με ακρίβεια να προβλέψει τις επιπτώσεις. Από τη μια θα δημιουργηθούν κενά και από την άλλη το προσωπικό που θα μείνει θα σηκώσει ένα μεγάλο βάρος, σημείωσε. Εκτίμησε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των γιατρών εκτιμά πως έχει εμβολιαστεί και σε ότι αφορά τους ανεμβολίαστους σημείωσε οτι δεν μπορεί να είσαι υγειονομικός και να μην εμβολιάζεσαι ακόμα και εάν υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί. Ζυγίζει κανείς όμως δυο "πράγματα', το ρίσκο από την έκθεση στον ιό που είναι δεδομένο και υψηλό και το ρίσκο από την έκθεση στο εμβόλιο που υπάρχει, αλλά είναι μικρότερο. Τα δεδομένα δείχνουν ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν, νοσούν με ήπια συμπτώματα και μεταδίδουν λιγότερο. Τη στιγμή που μιλάμε τα όπλα που έχουμε στη φαρέτρα μας είναι το εμβόλιο και η τήρηση των υγειονομικών μέτρων και είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να τηρούμε όλοι μας τα μέτρα υγιεινής , τόνισε. Ο κ. Νικολαράκης εκτίμησε ότι κινδυνεύουμε να πάμε σε ένα ακόμη μεγαλύτερο κύμα της πανδημίας και δεν αποκλείεται να πάμε και σε τρίτη δόση εμβολίου.