Ο Ηχώ στην Κύπρο για την πρώτη μέρα χωρίς μνημόνιο | Συνέντευξη Παπαευαγόρου

6:42 μ.μ. - Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016
06:08 μ.μ. - Τετ, 03/42/2016
Image: Ο Ηχώ στην Κύπρο για την πρώτη μέρα χωρίς μνημόνιο | Συνέντευξη Παπαευαγόρου

Πρώτη μέρα σήμερα που η Κύπρος είναι πλέον εκτός μνημονίου.

Ο Κύπριος δημοσιογράφος κ. Μιχάλης Παπαευαγόρου μιλώντας στον Ηχώ μας είπε ότι τώρα θα δοκιμαστεί η Κυπριακή οικονομία στις αγορές διότι μεχρι τώρα τους εμπιστευόντουσαν μιας και είχαν την «ασφάλεια» της Τρόικα. 
 
Ακόμα είπε ότι ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα στη ζωή των Κυπρίων παρά μόνο ότι θα είναι πιο συγκρατημένοι και προσεχτικοί πλέον.
 
Πως τα κατάφεραν και βγήκαν από το μνημόνιο τόσο σύντομα; Όπως είπε ο κ. Παπαευαγόρου οι Κύπριοι είναι πιο πειθαρχημένοι από τους Έλληνες ίσως γι’ αυτό τελειώσανε τόσο γρήγορα με το μνημόνιο.
 
Μεγάλο πρόβλημα στην Κύπρο παραμένουν τα κόκκινα δάνεια. Οι συντάξεις δε μειώθηκαν και πολύ επειδή υπάρχει ένα ενιαίο ταμείο κοινωνική ασφάλισης. 
 
Ένας τομέας που είναι υπό κατάρρευση είναι αυτός της υγείας μιας και στα κρατικά νοσοκομεία, το οποία είναι με σχεδόν δωρεάν υγεία για ανθρώπους με εισόδημα μέχρι περίπου 20000€, καταφεύγει πλέον πολύ κόσμος. 
 
Για τους φορολογικούς συντελεστές είπε ότι είναι πολύ χαμηλοί για τις εταιρίες και γενικά οι επιχειρήσεις δεν πολύ κλέβουν το κράτος.
 
Με πρόσφυγες δεν έχουν πρόβλημα διότι δε προτιμούν να πάνε από κει μόνο αν γίνει κατά λάθος είπε ο κ. Παπαευαγόρου.

Συνέντευξη