Ο Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου για τις βιαιοπραγίες κατά γιατρών

9:14 π.μ. - Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019
09:06 π.μ. - Παρ, 28/14/2019
Image: Ο Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου για τις βιαιοπραγίες κατά γιατρών

Συμβολική 4ωρη στάση εργασίας σε συνεργασία με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου την Τετάρτη 3 Ιουλίου

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου Κωνσταντίνος Νικολαράκης μίλησε στον Ηχώ 99,8:



Τα κρούσματα βίας κατά εργαζομένων Ιατρών στα Νοσοκομεία γίνονται ολοένα και περισσότερα. Στη μακρά λίστα καταγεγραμμένων περιστατικών που συνέβησαν πρόσφατα (Καβάλα, Κέρκυρα, Πύργος) έχει να προστεθεί και το περιστατικό που συνέβη στο Νοσοκομείο-Κ.Υ. Ιεράπετρας εναντίον συναδέλφου όταν ασθενής του επιτέθηκε κατά την ώρα άσκησης των καθηκόντων του.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει σε κανένα την ανεπάρκεια του συστήματος Υγείας να την πληρώσουν οι εναπομείναντες συνάδελφοι που καταθέτουν την ψυχή τους για να παραμείνουν τα Νοσοκομεία ανοικτά.
 
Καλούμε την Πολιτεία, να ενισχύσει με προσωπικό τα Νοσοκομεία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.
 
Καλούμε την Πολιτεία, να ενισχύσει το προσωπικό ασφαλείας των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.
 
Καλούμε την Πολιτεία, για την νομική υποστήριξη των ιατρών θυμάτων βίας μέσω των Διοικήσεων και Νομικών Συμβούλων των Νοσοκομείων.
 
Καλούμε τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, να υποστηρίξει νομικά τους γιατρούς-θύματα προπηλακισμών και βίας από τον Νομικό Σύμβουλό του.
 
Καλούμε τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, για την αυστηρή τήρηση του ωραρίου επισκεπτηρίου στα Νοσοκομεία την ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού για την αντιμετώπιση και διαχείριση επιθετικών συμπεριφορών ασθενών και συνοδών.
 
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας καλούμε τους συναδέλφους Νοσοκομειακούς ιατρούς σε συμβολική 4ωρη στάση εργασίας σε συνεργασία με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου (ΕΝΙΛ) την Τετάρτη 3 Ιουλίου, από τις 11.00 μέχρι το πέρας του ωραρίου.
 
 
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
 
Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας
Νικολαράκης Κωνσταντίνος                 Κατάσος Θεόδωρος