Ο Ι. Πλακιωτάκης στην τελετή Θυρανοιξίων Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Νικολάου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

9:49 π.μ. - Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019
09:07 π.μ. - Πέμ, 25/49/2019
Image: Ο Ι. Πλακιωτάκης στην τελετή Θυρανοιξίων Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Νικολάου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής,παρουσία του υπουργού Ιωάννη Πλακιωτάκη, της ηγεσίας του λιμενικού σώματος και πλήθος επισήμων

Η τελετή των θυρανοιξίων του ιερού παρεκκλησίου Αγίου Νικολάου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής,παρουσία του υπουργού Ιωάννη Πλακιωτάκη, της ηγεσίας του λιμενικού σώματος και πλήθος επισήμων.
 
Στην ομιλία του, σύμφωνα με την anatolh.com, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης, τόνισε πως «τα σημερινά θυρανοίξια, σηματοδοτούν εκτός των άλλων και την υλοποίηση ενός διαχρονικού αιτήματος των στελεχών και του ιερέα του Λιμενικού Σώματος πατέρα-Δημητρίου, που ανέκαθεν διεκδικούσαν τη δημιουργία ενός τόπου λατρείας και γαλήνης όπως αυτός, όπου θα μπορεί όποιος το επιθυμεί πλέον, να εκφράσει την πίστη του και να αισθανθεί πιο κοντά στον προστάτη άγιο του Σώματος». Η σκέψη αυτή, συνέχισε, έγινε πράξη με την συνδρομή «ενός ευπατρίδη, ευεργέτη και σπουδαίου ανθρώπου για την Ελλάδα και την ναυτιλία, του κυρίου Αθανάσιου Μαρτίνου, που χωρίς δεύτερη σκέψη ανταποκρίθηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του λιμενικού.
 
Ο κ. Ράπτης μάλιστα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους μητροπολίτες για την παρουσία τους στην τελετή, αλλά και την γενικότερη συμπαράσταση τους στην καθημερινότητα των στελεχών του λιμενικού.
 
«Το ιερό αυτό παρεκκλήσιο, η ανέγερση του οποίου συμπίπτει με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος, θα αποτελέσει ένα σύμβολο αιωνιότητας. Κάτω από την σκέπη του θα δεχθεί, όχι μόνο τον συνάδελφο λιμενικό και τους ναυτικούς μας, αλλά και κάθε άνθρωπο που η ανάγκη τον ωθεί, να εναποθέσει το βάρος και τους προβληματισμούς που κουβαλά στην ψυχή του, τις ελπίδες και την πίστη του ενώπιων του προστάτη αγίου μας»,  κατέληξε στην ομιλία του ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος.
 
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, κατά την ομιλία του τόνισε πως «οι έννοιες της ναυτοσύνης αλλά και της θρησκείας ήταν πάντοτε έννοιες συνδεδεμένες. Το ναυτικό μας, ο Έλληνας ναυτικός, πριν ξεκινήσει το ταξίδι του, πάντοτε προσευχόταν στην Παναγία, στον Άγιο Νικόλαο, να έχει ήρεμες θάλασσες και να γυρίσει γερός πίσω στο σπίτι του. Οι οικογένειές τους, οι σύζυγοι, οι μανάδες, προσεύχονταν στην Παναγία και στον Άγιο Νικόλαο να έχουν καλά ταξίδια. Αυτό δεν αποτελεί κανενός είδους πρόληψη. Αποτελεί μία πηγαία έκφραση του θρησκευτικού συναισθήματος του λαού μας και βέβαια αυτό είναι βαθιά ριζωμένο μέσα στη συνείδηση του ελληνικού λαού για αιώνες». Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του, ότι μόλις λίγες ημέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργείου Ναυτιλίας, εγκαινιάζεται ένα σημαντικό έργο. «Αισθανόμαστε πλέον την προστασία του Αγίου Νικολάου και βέβαια φέρνει στις σκέψεις μας όσα ο Άγιος Νικόλαος με την ευλογία του έχουμε κατορθώσει διαχρονικά όλα αυτά τα χρόνια σε όλες τις θάλασσες του κόσμου».
 
«Θέλω να ευχαριστήσω καταρχήν τους εμπνευστές, τους δημιουργούς, αλλά και όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του ιερού ναού, πρωτίστως θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Μαρτίνου και εύχομαι ολόψυχα και είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο ιερός αυτός ναός θα αποτελέσει ένα χώρο θρησκευτικής ενατένισης, ένα χώρο περισυλλογής, ένα χώρο προσευχής και βέβαια επικοινωνίας και με τον εαυτό και τη συνείδησή μας», κατέληξε στην ομιλία του ο υπουργός.