Ο Γολγοθάς μιας μητέρας με αυτιστικό παιδί από την Ιεράπετρα προκειμένου το 6χρονο παιδί να φοιτήσει στο νηπιαγωγείο

11:31 π.μ. - Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016
11:09 π.μ. - Τρί, 13/31/2016
Image: Ο Γολγοθάς μιας μητέρας με αυτιστικό παιδί από την Ιεράπετρα προκειμένου το 6χρονο  παιδί να φοιτήσει στο νηπιαγωγείο

Τι απαντά ο διευθυντής Α/ βάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Εμμ. Μπαρμπεράκης

Τον γολγοθά της προκειμένου το παιδί της να φοιτήσει στο νηπιαγωγείο,  μας περιέγραψε η μητέρα ενός 6χρονου παιδιού με ειδικές ανάγκες. Μας μετέφερε  την προσπάθεια που έχει  ξεκινήσει από πέρυσι για να πάει το παιδί στο προ νήπιο αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει φέτος για να φοιτήσει το παιδί στο νηπιαγωγείο  αφού όπως εξήγησε χρειάζεται να υπάρχει στην τάξη εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης ο οποίος με τις ειδικές γνώσεις του θα συμβάλει στην καλύτερη εκπαιδευτική διαδικασία όχι μόνο του δικού της παιδιού αλλά και των υπολοίπων μαθητών της τάξης. Τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος για πληρότητα στα σχολεία όταν δεν υπάρχει δυνατότητα σε παιδιά με ειδικές ανάγκες να πάνε εγκαίρως στο σχολείο όπως και οι υπόλοιποι μαθητές. 
 

Από την πλευρά της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ο Διευθυντής κ. Εμμ. Μπαρμπεράκης μας μίλησε για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί,  εξήγησε ότι για να στελεχωθεί η παράλληλη στήριξη στα σχολεία θα πρέπει το Υπουργείο να εγκρίνει σχετική πίστωση που είναι μέσω ΕΣΠΑ, ως Διεύθυνση έχουν κάνει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για τον σκοπό αυτό και ευελπιστούν ότι σύντομα θα τους δοθεί η πίστωση και τέλος εξέφρασε τη διάθεση της διεύθυνσης για συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπίζονται τυχόν ανάλογα προβλήματα που προκύπτουν.