Ο Γιάννης Αλαφούζος στο καταφύγιο του Τάκη Προεστάκη «Takis Shelter non profit organisation»

9:48 π.μ. - Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2022
09:09 π.μ. - Παρ, 02/48/2022
Image: Ο Γιάννης Αλαφούζος στο καταφύγιο του Τάκη Προεστάκη «Takis Shelter non profit organisation»

Αντάλλαξαν απόψεις ώστε να μην υπάρχουν αδέσποτα και να μην υπάρχει κακοποίηση ζώων

Ο γνωστός επιχειρηματίας Γιάννης Αλαφούζος, πρόεδρος του Παναθηναϊκού και του ομίλου ΣΚΑΪ βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Ιεράπετρα όχι για να κάνει διακοπές ή να επισκεφθεί τη Νήσο Χρυσή όπως θα περίμενε κανείς. Αλλά, για να δει από κοντά το καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Τάκη Προεστάκη, «Takis Shelter non profit organisation». Μάλιστα ο κ. Αλαφούζος, πριν δυο χρόνια περίπου είχε υιοθετήσει δυο σκυλάκια από το καταφύγιο και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του μαζί με την κόρη του αλλά και συνεργάτες του ΣΚΑΙ αντάλλαξαν απόψεις με τον Τάκη, για μια καμπάνια που στόχο θα έχει το πώς μπορούν να βοηθήσουν ώστε να μην υπάρχουν αδέσποτα και να μην υπάρχει κακοποίηση ζώων.

hxonews

Είναι πια γνωστό ότι επισκέπτες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται το καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Τάκη Προεστάκη «Takis Shelter non profit organisation» στην Ιεράπετρα Κρήτης. Η αγάπη του Τάκη για τα ζώα ξέφυγε από τα στενά τοπικά όρια και είναι πια γνωστή σε όλη την Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως με το καταφύγιο που έχει δημιουργήσει είναι πόλος έλξης για πολλούς.

Καθημερινά επισκέπτες από ΗΠΑ, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ολλανδία , Γερμανία Ηνωμένο Βασίλειο επισκέπτονται το καταφύγιο, ενημερώνονται και υποστηρίζουν την όλη προσπάθεια αναγνωρίζοντας το έργο που επιτελείται.

Γιατί δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν αγαπούν τα ζώα, που δεν τα φροντίζουν και εικόνες με κουταβάκια πεταμένα στα σκουπίδια, στους δρόμους, τα χωράφια, πεινασμένα ή τραυματισμένα, δεν λείπουν. Και αυτό μόνο θλίψη προκαλεί.

hxonews

Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Προεστάκης ευχαρίστησε όλους όσοι αναγνωρίζουν και υποστηρίζουν, ο καθένας με τον τρόπο του, την προσπάθεια που γίνεται. Ευχαρίστησε και τον κ. Αλαφούζο για την επίσκεψη. Αγαπάω, είπε, αυτό που κάνω και το κάνω με την καρδιά μου Ως Ιεράπετρα πηγαίνουμε πολύ καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν ωστόσο έχουμε δρόμο ακόμα.

hxonews

Γενικότερα για την προστασία των ζώων είναι σημαντικό ότι οι ποινές πλέον είναι πιο αυστηρές και αυτό έχει συμβάλλει ώστε οι πολίτες να αλλάξουν συμπεριφορά απέναντι στα ζώα. Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα. Θέλουν σεβασμό και φροντίδα. Ας το σκεφτούν καλά όσοι θέλουν να πάρουν ένα ζώο. Ας το στειρώσουν. Εάν θέλουν να το αφήσουν να γεννήσει ας το κάνουν. Αλλά να μεριμνήσουν για τα κουταβάκια και όχι να τα πετάνε στα χωράφια, στα σκουπίδια ή αλλού. Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε, όσο μπορούμε, όποιον για κάποια στιγμή δεν έχει να το ταΐσει ή να το στειρώσει. Μπορεί να απευθυνθεί βέβαια και στον Δήμο. Δεν μπορεί όμως να πέσει πάνω μας το βάρος της κοινωνίας. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, τόνισε.

hxonews
hxonews