Αποκλειστικό: Ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας στον ΗΧΩFM για τη μετακίνηση των πυροσβεστών από την Π.Υ Ιεράπετρας

11:09 π.μ. - Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017
11:03 π.μ. - Τρί, 14/09/2017
Image: Αποκλειστικό: Ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας στον ΗΧΩFM  για τη μετακίνηση των πυροσβεστών από την Π.Υ Ιεράπετρας

Συζητάμε την αυτονομία ΠΥ Ιεράπετρας – Κλιμακίου Σητείας - Έρχονται πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης

Τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασία κ. Γ. Καπάκη φιλοξένησε τηλεφωνικά ο ΗΧΩFM  και η εκπομπή Καλημέρα Λασίθι με αφορμή τις μετακινήσεις πυροσβεστών  για να καλυφθούν ανάγκες περιφερειακών αεροδρομίων στο πλαίσιο της προωθούμενης σύμβασης-σύμπραξης του Ελληνικού Δημοσίου και της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας – «Fraport ΑΕ». Οι υπηρεσίες πυρασφάλειας διευκρίνισε ο κ. Γενικός  δεν παρέχονται δωρεάν καθώς  όπως προβλέπει σχετική σύμβαση που έχει υπογραφεί η εταιρία δίνει ένα σημαντικό  ποσό περίπου 11 με 12 εκατομ. για την παροχή αυτών των υπηρεσιών. Έτσι δίνεται η δυνατότητα και στο Πυροσβεστικό Σώμα να αυξήσει τις οργανικές του θέσεις. .  
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης είπε ακόμη  ότι θα ενισχυθούν οι Π.Υ.  με πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης  και θα ενισχυθεί και η Ιεράπετρα. Οι πυροσβέστες αυτοί με νέα ρύθμιση  θα μπορούν να εργαστούν τα Σαββατοκύριακα και τα βράδια που σημαίνει ότι ενισχύουν σημαντικά το πυροσβεστικό έργο. 
 
Τέλος ερωτηθείς σχετικά για το εάν θα μπορούσε να αυτονομηθεί το Πυροσβεστικό κλιμάκιο της Σητείας το οποίο τώρα ανήκει στην ευθύνη της Π.Υ. Ιεράπετρας σχολίασε ότι συζητείται το πλαίσιο της αναδιοργάνωσης  σε επίπεδο χώρας  όπου εκεί εξετάζουν  ποιες υπηρεσίες πρέπει να ενδυναμωθούν και να ενισχυθούν  ή ποιες άλλες να κατέβουν επίπεδο και στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθεί και το συγκεκριμένο θέμα.  
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Καπάκη