Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης κ. Α. Δασκαλάκης, στον ΗΧΩ

11:33 π.μ. - Τρίτη, 10 Μαΐου 2016
11:05 π.μ. - Τρί, 10/33/2016
Image: Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης κ. Α. Δασκαλάκης, στον ΗΧΩ

Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Ν. Λασιθίου με στόχο η αστυνομία να βρεθεί κοντά στον κάτοικο της υπαίθρου

Ξεκινά από σήμερα τη δράση  της στο Νομό Λασιθίου η  Κινητή Αστυνομική Μονάδα που ως στόχο θα έχει να βρίσκεται κοντά στην καθημερινότητα του πολίτη της υπαίθρου.  Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης κ. Α. Δασκαλάκης μίλησε στον ΗΧΩ για τη συγκεκριμένη υπηρεσία που ήδη λειτουργεί στην υπόλοιπη Κρήτη και πλέον θα υπάρχει και στον Ν. Λασιθίου. Θα λειτουργεί με τη χρήση ενός φορτηγού Βαν και θα στελεχώνεται με μικτό κλιμάκιο από  Αστυνομία, Ασφάλεια , Τροχαία. Ο κ. Δασκαλάκης ανέφερε ότι είναι ενήμερος για τα θέματα που απασχολούν την Ιεράπετρα , γνωρίζει για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής σημείωσε ότι από τα πιο σοβαρά  προβλήματα που υπάρχουν είναι οι μικροκλοπές ,  αυτό της  αδεσποτίας , έχει όμως μειωθεί η εγκληματικότητα. Εξήρε δε  την προσπάθεια και το έργο που κάνουν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Ιεράπετρας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. 
Είπε ακόμη ότι ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων της υπαίθρου να αστυνομεύονται οι περιοχές τους και να μην νιώθουν απομονωμένοι και ανασφαλείς. 
Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την αστυνόμευση στην Κρήτη, θέλουμε τους αστυνομικούς έξω, κοντά  στην κοινωνία, στις πόλεις και τα χωριά, κοντά στην καθημερινότητα του πολίτη. Αυτός θα είναι και ο στόχος της αναδιάρθρωσης της Αστυνομίας. Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας, η διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί και περιμένουμε από το Υπουργείο την τελική απόφαση, είπε ανάμεσα σε άλλα ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης 
 
Ακούστε εδώ τον κ. Δασκαλάκη