Ο Γ. Τομαδάκης για τη βράβευσή του σε διεθνή διαγωνισμό αρωματικών ελαιολάδων στην Αθήνα

10:23 π.μ. - Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
10:06 π.μ. - Τετ, 12/23/2024
Image: Ο Γ. Τομαδάκης για τη βράβευσή του σε διεθνή διαγωνισμό αρωματικών ελαιολάδων στην Αθήνα

Το αρωματικό ελαιόλαδο με σχινόκαρπο κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στον ATHENA International Olive Oil Competition

Για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στον ATHENA International Olive Oil Competition το εξαιρετικά παρθένο αρωματικό ελαιόλαδο “Schinus” μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Γιώργος Τομαδάκης, φυσιολάτρης, παραγωγός και συνεχιστής της “AITRIA”.

Το αρωματικό ελαιόλαδο σχινόκαρπου προέρχεται από τους καρπούς του γνωστού σε όλους μας σχίνου. Ο σχίνος είναι ένα από τα πιο θεραπευτικά φυτά, το οποίο με την σωστή τεχνογνωσία, βγάζει την μαστίχα Χίου. Ο κ. Τομαδάκης χρησιμοποιεί τον σχινόκαρπο και κάνει φυσική εκχύλιση σε ελαιόλαδο. Τα αρωματικά ελαιόλαδα δεν χρησιμοποιούνται για μαγείρεμα αλλά μπορεί κάποιος να ψεκάσει το φαγητό με δύο τρεις σταγόνες αναβαθμίζοντας γευστικά τα πιάτα του. Υπάρχουν εννέα διαφορετικά αρωματικά ελαιόλαδα: μέντα, βασιλικός, ρίγανη, άρκευθος, μάραθος, σχίνος, μανταρίνι, λεμόνι και τριαντάφυλλο.

Κάθε Κυριακή 10.00πμ με 13.00μμ στην πλατεία του Κάτω Χωριού υπάρχει ειδικός χώρος όπου μπορεί ο κόσμος να δει και να δοκιμάσει τα εξαιρετικά αυτά προϊόντα.

Σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία της περιοχής μας, ο κ. Τομαδάκης ξεναγεί τους τουρίστες στα χωράφια του και τους μιλάει για την ιστορία του τόπου, την διαδικασία που ακολουθεί αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μέχρι να φτάσει στο τελικό προϊόν και στην συνέχεια ακολουθεί γευσιγνωσία. “Η διαδικασία παραγωγής αρωματικού ελαιολάδου είναι απαιτητική και χρονοβόρα και απαιτεί πειθαρχία αλλά πάνω από όλα αγάπη”, είπε ο κ. Τομαδάκης.

Κλείνοντας, μας ενημέρωσε ότι στην ιστοσελίδα του AITRIA.gr υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τα αρωματικά ελαιόλαδα καθώς και σχετικά άρθρα για τις ιδιότητες των αρωματικών φυτών που χρησιμοποιεί ο κ. Τομαδάκης.