Ο Γ. Γουλιδάκης στον Ηχώ 99,8 για «Γηροκομείο» Ιεράπετρας και νέο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιφέρειας Κρήτης

12:59 μ.μ. - Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022
12:08 μ.μ. - Παρ, 26/59/2022
Image: Ο Γ. Γουλιδάκης στον Ηχώ 99,8 για «Γηροκομείο» Ιεράπετρας και νέο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιφέρειας Κρήτης

Τι δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου

Σε δυο σημαντικά ζητήματα αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης. Πιο συγκεκριμένα τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις στο «Γηροκομείο» Ιεράπετρας καθώς επίσης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΠ) «ΚΡΗΤΗ» της Προγραμματικής Περιόδου (ΠΠ) 2021-2027 που αποτελεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

Γηροκομείο Ιεράπετρας

Μέχρι τις 10 του Σεπτέμβρη θα πρέπει οι τρόφιμοι στο «Γηροκομείο» Ιεράπετρας να απομακρυνθούν από τη δομή που λειτουργεί από τον Σύλλογο Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας , όπως αυτό προέκυψε μετά από απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων. Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Γουλιδάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για το θέμα, κάνοντας μια μικρή αναδρομή από όταν χειρίστηκε το ζήτημα, ήδη από το 2020 ως αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου. Επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι μετά και τις εξελίξεις, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τους τρόφιμους, με κάθε περίπτωση να εξετάζεται διαφορετικά ανάλογα με την ιδιαιτερότητα και τις ανάγκες κάθε ηλικιωμένου. Επιπλέον θα πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες ώστε το νέο ανακαινισμένο κτίριο του Ορφανουδάκειου Γηροκομείου να τεθεί σε λειτουργία υπό έναν φορά που θα πρέπει επίσης να συσταθεί άμεσα.

Ακούστε εδώ τον κ. Γουλιδάκη

Επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιφέρειας Κρήτης

Για το επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιφέρειας Κρήτης που αφορά την προγραμματική περίοδο 2021-2027 είπε ότι είναι σημαντικό πως το νέο πρόγραμμα είναι αυξημένο κατά 150 εκ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο. Κάτι που φανερώνει ότι η Ε.Ε. δείχνει εμπιστοσύνη στην Περιφέρεια Κρήτης που έχει τη δική της δυναμική. Το πρόγραμμα θα κινηθεί σε επιμέρους άξονες που έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή τομέα, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία , τον κοινωνικό προσανατολισμό κ.α.. Μεγάλη έμφαση αναμένεται να δοθεί στη διάθεση πόρων για την πολιτική προστασία και έργα έχει ανάγκη το νησί λόγω των αναγκών που δημιουργούνται από την κλιματική αλλαγή, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Γουλιδάκη