Ο Γ. Γουλιδάκης στον Ηχώ 99,8 για AgroExpo 2021 - καθαρισμό ρεμάτων - γηροκομείο

12:20 μ.μ. - Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2021
12:09 μ.μ. - Τρί, 07/20/2021
Image: Ο Γ. Γουλιδάκης στον Ηχώ 99,8 για AgroExpo 2021 - καθαρισμό ρεμάτων - γηροκομείο

Ακούστε τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου

Την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης στην αγροτική έκθεση AgroExpo 2021 που θα γίνει 17-19 Σεπτεμβρίου στην Ιεράπετρας εξέφρασε σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης. Προσθέτοντας ότι από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη υπάρχει η δέσμευση για τη δημιουργία ενός εκθεσιακού κέντρου στον χώρο της ΑΓΡΕΞ μετά και από σχετική πρόταση - μελέτη που θα κατατεθεί από τον Δήμο Ιεράπετρας.

Ο κ. Γουλιδάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια στα νεότερα για τον ΒΟΑΚ και κατόπιν έκανε αναφορά σε βελτιώσεις και ασφαλτοστρώσεις επαρχιακών δρόμων σε επίπεδο νομού. Κατόπιν μίλησε για τον καθαρισμό ρεμάτων και τις πολλαπλές εργολαβίες καθαρισμού που έχουν υλοποιηθεί, εκτελούνται ή θα εκτελεστούν από Άγιο Νικόλαο ως τη Σητεία. Ειδικότερα στην Ιεράπετρα πέρυσι έγινε μια μεγάλη παρέμβαση σε Νέα Ανατολή, Μύρτος αλλά και ανατολικά προς Μακρύ Γιαλό από Δασάκι Κουτσουρά ως Γούδουρα. Υπάρχουν βέβαια νεότερες αναφορές για σημεία που πρέπει να καθαριστούν και θα υπάρξει μέριμνα για αυτό. Στην Ιεράπετρα αυτή την περίοδο καθαρίζονται σημεία περιμετρικά στο Κεντρί και έπονται επόμενες παρεμβάσεις. Ωστόσο υπάρχουν και παθογένειες στην εκτέλεση των εργολαβιών, παθογένειες που έχουν να κάνουν με καταπατήσεις, ανθρώπινες παρεμβάσεις λανθασμένες με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τόνισε ο κ. Γουλιδάκης.

Τέλος, ερωτηθείς για το θέμα του «γηροκομείου» και τον σύλλογο φίλων τρίτης ηλικίας όπου σύμφωνα με πληροφορίες πρόσφατα έγινε συνεδρίαση με στόχο να γίνουν αλλαγές στο καταστατικό, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης απάντησε ότι δεν γνωρίζει επισήμως κάτι νεότερο που να αφορά τη λειτουργία της δομής. Ενδεχομένως να γίνονται κάποιες κινήσεις από πλευράς του συλλόγου ωστόσο όταν αυτές γίνουν γνωστές στην Αντιπεριφέρεια και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της , τότε θα μπορεί να τοποθετηθεί περαιτέρω.