O Γ. Φρυσούλης στον Ηχώ 99,8 για την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη

11:40 π.μ. - Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023
11:03 π.μ. - Δευ, 13/40/2023
Image: O Γ. Φρυσούλης στον Ηχώ 99,8 για την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη

Μέλος του Συντονιστικού του ΜεΡΑ 25 στον νομό Λασιθίου

Αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε ο γραμματέας του ΜεΡΑ 25 Γ. Βαρουφάκης τοποθετήθηκε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Γιάννης Φρυσούλης μέλος του Συντονιστικού στον νομό Λασιθίου.

Καταρχάς, όπως είπε, το ΜεΡΑ 25 είναι ένα κίνημα στην αρχή του και έχει δείξει μεγάλη δυναμική. Προσωπικά είμαι μέλος του κινήματος από το 2018. Έχουμε κάνει μια σωστή οργάνωση στην Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα και θα υπάρχει παρουσία του κινήματος και στο Λασίθι. Η φωνή του ΜεΡΑ 25 στη Βουλή που πολλές φορές ενοχλεί κάποιους, θέλουμε να μεταφερθεί και στις γειτονιές. Γιατί η φωνή του ΜεΡΑ 25 είναι ρεαλιστική, είναι φωνή της λογικής.

Όσο για την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη αντιλαμβάνεται κανείς ότι είναι θέμα της δικαιοσύνης να διαλευκάνει την υπόθεση. Από εκεί και πέρα όμως μπορούμε να βγάλουμε πολιτικά συμπεράσματα. Αντί να μιλάμε για μια κυβέρνηση που είναι με την πλάτη στον τοίχο μετά το τραγικό σιδηροδρομικό συμβάν, έγκλημα το λέω, έγκλημα εκ προμελέτης γιατί είναι διαχρονικό, μιλάμε για την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη.

Η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, στον ΟΣΕ, το νερό, το ΕΣΥ και αλλού. Προφανώς με αυτόν τον τρόπο, με την επίθεση, άλλαξε η ατζέντα. Δεν είναι τυχαίο τη χρονική στιγμή που συνέβη. Αυτά που λέει το ΜεΡΑ 25 εντός και εκτός Βουλής θεωρώ ότι οι τελευταίοι που θα έπρεπε να ενοχληθούν είναι οι αναρχικοί, οι αντιεξουσιαστές. Διότι το ΜεΡΑ 25 τα έχει βάλει με την ολιγαρχία, ελληνική και διεθνή και αυτό ενοχλεί. Δεν είναι τόσο εύκολο, να είναι πίσω από την επίθεση, ένας αντεξουσιαστής. Μην ξεχνάμε ότι η επίθεση έγινε σε μια περιοχή αστυνομοκρατούμενη.

Όσο για την σύλληψη 17χρονου,θα το δει η δικαιοσύνη και βέβαια υπάρχουν ερωτήματα όπως πως το κατάφερε ή ποιοι μπορεί να είναι από πίσω. Η νεολαία αυτή την περίοδο θρηνεί. Γιατί λοιπόν να το κάνει αυτό ένα παιδί 17 χρόνων απέναντι μάλιστα σε έναν πολιτικό αρχηγό που κυκλοφορεί χωρίς φύλαξη. Θυμίζουμε τι έγινε το 2015 και πάλι εις βάρος του Γ. Βαρουφάκη. Γιατί να μην σκεφτούμε ότι όσοι το έκαναν τότε και δεν πέτυχαν αυτό που ήθελαν δεν θέλουν και τώρα να συνεχίσουν; Περιμένουμε την δικαιοσύνη να αποφανθεί, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Φρυσούλης.

Ακούστε εδώ αναλυτικά