Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου στον Ηχώ 99,8 για το προσφυγικό

12:29 μ.μ. - Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020
12:03 μ.μ. - Τετ, 04/29/2020
Image: Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου στον Ηχώ 99,8 για το προσφυγικό

Να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση τα «όπλα» που διαθέτει για το προσφυγικό

Τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο και τα ελληνοτουρκικά σύνορα καθώς επίσης την επίσκεψη Ευρωπαίων αξιωματούχων και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο όλο θέμα, αλλά και τη στάση και τις κινήσεις του Ερντογάν σχολιάζει μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος.

Έκανε αναφορά στους κινδύνους και για την εικόνα της χώρας μας και για τον τουρισμό, ενώ για την επίσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών είπε χαρακτηριστικά ότι «Μας αφήνουν να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα και μας δίνουν και κολατσιό. Δεν είναι αυτό ανάληψη της ευθύνης. Κανονικά οι ευρωπαίοι ηγέτες θα έπρεπε να πουν ότι επιβάλλουμε την εφαρμογή των αποφάσεων οι οποίες προβλέπουν ότι οι πρόσφυγες θα κατανέμονται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.».

Επεσήμανε ακόμη ότι το πρόβλημα παραμένει και είναι μεγάλο και μπορεί στον Έβρο τα σύνορα να μπορούν να φυλαχτούν πιο εύκολα και ήδη φυλάσσονται ωστόσο όμως είναι έντονο στα νησιά. «Από τη στιγμή που δεν υπάρχει πολιτική από την κυβέρνηση, ειλικρινής και θαρραλέα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα θα έχουμε επανάληψη των ίδιων πραγμάτων που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα», σημείωσε.

Σε άλλο σημείο είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να μιλήσει με την αντιπολίτευση για αυτά τα θέματα. Η κυβέρνηση το χειρίζεται μόνη της, προσπαθεί να το αξιοποιήσει πολιτικά και κάνει επικοινωνία.

Ως ευρωβουλευτές από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ζητήσαμε ήδη να συζητηθεί το θέμα στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ενώ παράλληλα είμαστε σε συνεργασία με ευρωβουλευτές των άλλων κομμάτων ώστε να κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες της Λισαβώνας.

Ενημερώνουν δε και μέσω των μέσων ενημέρωσης. Από πλευράς του αυτό που αναδεικνύει είναι η "έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και ότι η Ευρώπη δεν πάει πουθενά έτσι όπως πάει".

Κλείνοντας τόνισε ότι γενικότερα απέναντι στην τουρκική πολιτική θα έπρεπε να υπάρχει μια εθνική στρατηγική. Μια από τις κινήσεις που δεν έχει γίνει είναι το βέτο. Συζητάμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο τον προϋπολογισμό για τα επόμενα χρόνια. Στον προϋπολογισμό αυτό υπάρχουν προβλήματα στην κατάρτιση αλλά υπάρχει και το βέτο. Πρέπει να καταφύγουμε σε τακτικές τέτοιες για να βρούμε το δίκιο μας. Η κυβέρνηση έχει «όπλα» αλλά με ευθύνη της δεν τα χρησιμοποιεί, επεσήμανε ανάμεσα σε άλλα.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Κούλογλου: