Ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης αποκλειστικά στον Ηχώ

5:46 μ.μ. - Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015
05:11 μ.μ. - Πέμ, 26/46/2015
Image: Ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης αποκλειστικά στον Ηχώ

Για θέματα επικαιρότητας όπως τρομοκρατία, τις τεταμένες σχέσεις Τουρκίας - Ρωσίας και την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας μίλησε ο ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι υπάρχει φόβος στην Ευρώπη και στις Βρυξέλλες τα μέτρα που έχουν ληφθεί επιτείνουν το φόβο. 
 
Με τρεις τρόπους είπε ο κ. Ανδρουλάκης ότι θα λυθεί το ζήτημα με το ισλαμικό κράτος. Το Ιράκ πρέπει να αποκτήσει σταθερότητα, στη Συρία να υπάρξει ανακωχή και το ισλαμικό κράτος να πάψει να έχει οικονομικούς πόρους.
 
Μεγάλος παράγοντας είναι και η Τουρκία. Μετά και την κατάρριψη του ρώσικου αεροσκάφους οι σχέσεις Τουρκίας - Ρωσίας είναι πολύ τεταμένες γι΄ αυτό κατά την άποψη του κ. Ανδρουλάκη η Ελλάδα δεν πρέπει να πάρει θέση. 
 
Για τη λύση του προσφυγικού ο κ. Ανδρουλάκης έχει την αίσθηση ότι γρήγορα θα πιεστουν όλοι οι παράγοντες και θα σταθεροποιηθεί το πρόβλημα.
 
Για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι το συμφέρον της Ελλάδας είναι να ενταχθεί. Ο κ. Ανδρουλάκης πιστεύει όμως ότι με τις πράξεις της η Τουρκία δεν πρόκειται να μπει στην ΕΕ.
 
Σε ερώτηση για το αγροτικό ζήτημα σε σχέση με το περσινό εμπάργκο ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε ότι κατάφεραν να προστατέψουν κάποια προϊόντα και να προωθούνται στην Ρωσία και φέτος πιστεύει ότι θα χαλαρώσει.
 
Τέλος για την τεταμένη σχέση Τουρκίας - Ρωσίας συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα θα έχει μεγάλο τουριστικό όφελος.