Ο ΕΟΔΥ αύριο στο Παλαίκαστρο για τεστ κορωνοϊού στους πολίτες

8:09 π.μ. - Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021
08:01 π.μ. - Δευ, 04/09/2021
Image: Ο ΕΟΔΥ αύριο στο Παλαίκαστρο για τεστ κορωνοϊού στους πολίτες

Ο αντιδήμαρχος Γ. Αϊλαμάκης στον Ηχώ 99,8 μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Για τα περιστατικά κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο Παλαίκαστρο Σητείας και τον τρόπο διαχείρισης από πλευράς δήμου, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Γ. Αϊλαμάκης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με όσα ανέφερε έχουν επιβεβαιωθεί 4 κρούσματα. Τα δυο άτομα βρίσκονται σε κατ΄οίκον καραντίνα για 14 ημέρες. Τα άλλα δυο νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σητείας με ήπια συμπτώματα εκ των οποίων το ένα ενδεχομένως και σήμερα να λάβει εξιτήριο. Μια ακόμα κάτοικος έχει συμπτώματα, έχει κάνει τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Μίλησε στη συνέχεια για τη δική του εμπειρία καθώς το προηγούμενο διάστημα και ο ίδιος βίωσε τον ιό κορωνοϊού και νοσηλεύτηκε στην κλινική COVID-19 του νοσοκομείου Σητείας.

Αναφέρθηκε στο θέμα της ιχνηλάτησης και τη συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Ζερβάκη ώστε να γίνουν οι διαδικασίες που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δεδομένου εξάλλου ότι το ένα εκ των θετικών κρουσμάτων διαθέτει κατάστημα, αρτοποιείο, που σημαίνει ότι ήρθε σε επαφή με αρκετό κόσμο. Μάλιστα αύριο αναμένεται συνεργείο του ΕΟΔΥ να επισκεφθεί την περιοχή. Είπε ακόμη ότι γίνονται προσπάθειες ενημέρωσης του κόσμου, συνέστησε στους πολίτες ψυχραιμία και τόνισε πως δεν χρειάζεται πανικός.