Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου σχολιάζει τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

10:30 π.μ. - Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
10:06 π.μ. - Τετ, 12/30/2024
Image: Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου σχολιάζει τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

Τι αναφέρει ο Δημήτρης Βλασσάκης σε ανακοίνωσή του

Το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, είναι ένα ισχυρό μήνυμα για αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες.

Ψηλά στην ιεράρχηση και τα ζητήματα της υγείας. Ειδικά στο νομό μας τα νοσοκομεία μας ταλανίζονται από σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Η κατάσταση βρίσκεται στο απροχώρητο και όλα τα νοσοκομεία του Λασιθίου κινδυνεύουν με κατάρρευση αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

Το προσωπικό εργάζεται πάνω από τις δυνάμεις του για χρόνια και αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα εξάντλησης. Υπάρχει έντονη πίεση για εργασία πέρα από τα όρια του νόμου και το φιλότιμο δεν μπορεί να είναι η λύση. Ούτε οι απειλές και τα εντέλλεσθε. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Η υγεία στο νομό Λασιθίου είναι καζάνι που βράζει.

Δεν είναι λίγοι οι παραιτηθέντες αλλά και αυτοί που σκέφτονται σοβαρά να παραιτηθούν. Μέρα με τη μέρα αντί να καλυτερεύει η κατάσταση γίνεται χειρότερη.

Η κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά και να δώσει λύσεις που να εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα του δημόσιου συστήματος υγείας.

Αρχίζει να παγιώνεται η άποψη ότι για όσα συμβαίνουν υπάρχει σχέδιο που στόχο έχει την διάλυση των νοσοκομείων και την πλήρη ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας. Δεν θέλω να το πιστέψω, γιατί αυτό θα ήταν εγκληματικό. Κανένα νοσοκομείο δεν περισσεύει, κανένα δεν πρέπει να κλείσει. Αλλά ούτε συνάδελφοι που βρίσκονται σε εργασιακή αβεβαιότητα πρέπει να απολυθούν. Στηρίζουν το ΕΣΥ , Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και είναι αναγκαίοι για την μη κατάρρευση του. Καμία απόλυση. Μονιμοποίηση και μάλιστα άμεσα!!

Ως νεοεκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, με αίσθημα ευθύνης και βαθιάς ανησυχίας για την υγεία και την ευημερία των συμπολιτών μου, εκφράζω την αγωνία μου αλλά και την ελπίδα ότι η σοβαρότητα της κατάστασης στα νοσοκομεία του Λασιθίου θα έχει την απαραίτητη προσοχή και θα οδηγήσει στην άμεση λήψη δραστικών μέτρων.

Οι καθυστερήσεις και οι ελλείψεις θέτουν σε κίνδυνο ζωές και δημιουργούν συνθήκες που δεν αρμόζουν σε ένα σύγχρονο σύστημα υγείας. Είναι επιτακτική ανάγκη να δρομολογηθούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του προσωπικού, την βελτίωση των υποδομών και την παροχή των απαραίτητων πόρων ώστε να διασφαλιστεί η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.

Αν το μήνυμα των εκλογών ελήφθη από την κυβέρνηση, περιμένουμε να το δούμε σύντομα στην Πράξη.

Βλασσάκης Δημήτριος

Εκπρόσωπος Εργαζομένων

Δς διασυνδεόμενων νοσοκομείων Λασιθίου