Ο Διοικητής Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας για τα περιστατικά εφηβικής βίας

11:49 π.μ. - Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2022
11:11 π.μ. - Τρί, 08/49/2022
Image: Ο Διοικητής Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας για τα περιστατικά εφηβικής βίας

Σε εγρήγορση οι γονείς

Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά παραβατικότητας μεταξύ ανήλικων στην Ιεράπετρα ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας κ. Νεκτάριος Φρονιμάκης δίνει χρήσιμες συμβουλές προς γονείς και παιδιά ώστε να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά. Όπως είπε, προ ημερών, εκτός σχολείων, συνέβησαν δυο περιστατικά, ανεξάρτητα μεταξύ τους. Και στα δυο περιστατικά όμως είχαμε απειλή ανήλικου προς ανήλικο/ους, με μαχαίρι. Δεν υπήρξε συμπλοκή ή κάποιο χτύπημα, μόνο απειλή.

Τα περιστατικά αυτά σαφώς προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία. Ακόμη μεγαλύτερη η ανησυχία αφού αφορμή για το ένα περιστατικό ήταν 0,50 ευρώ. Για τα περιστατικά επιλήφθηκε η αστυνομία προχωρώντας στις προβλεπόμενες ενέργειες. Είναι αλήθεια ότι τα σημερινά παιδιά με τη χρήση του διαδικτύου, πέρα από τα θετικά στοιχεία που λαμβάνουν, δέχονται και αρνητικά ερεθίσματα. Βλέπουν ενέργειες bullying και τις μιμούνται. Τα παιδιά θα πρέπει να ενημερώνονται και να αποφεύγουν τέτοιες καταστάσεις που μπορεί να αποβούν επικίνδυνες. Εδώ μεγάλο ρόλο παίζει και η οικογένεια.

Θα πρέπει και οι γονείς να ενημερώνονται και να μην είναι σε εφησυχασμό. Μπορούν να ελέγχουν τα παιδιά τους πχ την τσάντα τους και να προβληματίζονται εάν βλέπουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Και να προσπαθήσουν μέσα από το διάλογο, την ουσιαστική προσέγγιση και επαφή με τα παιδιά και να είναι πραγματικά κοντά τους, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Διοικητής.