Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στο 74ο τακτικό συνέδριο της ΠΕΣΕΔΕ

7:12 μ.μ. - Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018
07:03 μ.μ. - Τετ, 07/12/2018
Image: Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στο 74ο τακτικό συνέδριο της ΠΕΣΕΔΕ

Το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στο 74ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΣΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο Δημαρχείο της Ιεράπετρας

Ο Δήμαρχος απευθύνθηκε στους συνέδρους με τον εξής χαιρετισμό:
 
«Αγαπητοί σύνεδροι,
Κυρίες και κύριοι,
Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω το 74ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΣΕΔΕ.
 
Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας που επιλέχθηκε να φιλοξενήσει το συνέδριο και όλους εσάς, τους καταξιωμένους εισηγητές.
 
Συγχαίρω θερμά τους διοργανωτές για την άψογη οργάνωση και εύχομαι τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν να ωφελήσουν πολλαπλώς τον κλάδο των εργοληπτών δημοσίων έργων αλλά και το κοινωνικό σύνολο που είναι ο τελικός αποδέκτης.
 
Σε μία ομολογουμένως δυσχερή οικονομικά περίοδο για τη χώρα κατά την οποία κυριαρχεί η ανασφάλεια και η δυσπιστία προς κάθε επενδυτικό εγχείρημα, ο κλάδος σας παλεύει να διατηρήσει την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του προσπαθώντας ταυτόχρονα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των συνεχών νομοθετικών τροποποιήσεων.
 
Είναι πραγματικά άξιο λόγου ότι παρά την παγιωμένη απαισιοδοξία και τα μεγάλα εμπόδια που υψώνονται μπροστά σας εσείς συνεχίζετε να προάγετε την εκτέλεση έργων στη χώρα ενεργοποιώντας τους δυσκίνητους μηχανισμούς και πετυχαίνοντας τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα.
 
Η δε γνωμοδοτική σας ιδιότητα προς τους αρμόδιους φορείς είναι συχνά καθοριστική στην επιτάχυνση των διαδικασιών και στον περιορισμό οποιασδήποτε χρονοκαθυστέρησης.
Είμαι σίγουρος ότι τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από το παρόν συνέδριο θα αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για ένα αύριο με λιγότερα προβλήματα για τον κλάδο σας.
 
Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες σας.
 
Σας ευχαριστώ πολύ»
 
Ο κ. Καλαντζάκης στη συνέχεια εξέφρασε την κατανόησή του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εστιάζοντας στις εκπτώσεις στα έργα, την υποχρηματοδότηση ή την έλλειψη χρηματοδοτήσεων, την τεράστια γραφειοκρατία και την έλλειψη προσωπικού.
 
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας:
 
«Η ανάπτυξη της χώρας περνάει μέσα από τους Δήμους.
 
Είναι αδιανόητο το νομικό πλαίσιο να μη βοηθάει τη γρήγορη υλοποίηση των έργων που δίνουν λύσεις σε προβλήματα καθημερινότητας και στηρίζουν την ανάπτυξη των Δήμων».