Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας σε Υπουργεία και υπηρεσίες στην Αθήνα

2:17 μ.μ. - Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
02:03 μ.μ. - Τρί, 20/17/2018
Image: Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας σε Υπουργεία και υπηρεσίες στην Αθήνα

Για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων των πληγέντων από την ανεμοθύελλα

Στην Αθήνα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, πραγματοποιώντας μια σειρά επισκέψεων σε Υπουργεία και υπηρεσίες για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων των πληγέντων από την ανεμοθύελλα και για την προώθηση και διευθέτηση σημαντικών θεμάτων που αφορούν τον Δήμο Ιεράπετρας.
Θετικοί για την προώθηση των διαδικασιών διάθεσης των  απαραίτητων κονδυλίων για την έκτακτη ενίσχυση των πληγέντων, εμφανίστηκαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Βαγγέλης Αποστόλου και η υφυπουργός Οικονομίας κα. Κατερίνα Παπανάτσιου στις συναντήσεις που πραγματοποίησαν με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας παρουσία του βουλευτή Λασιθίου κ. Εμμ. Θραψανιώτη, της αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, και των προέδρων των Αγροτικών Συλλόγων Ιεράπετρας και Σητείας. 
Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η συνάντηση του κ. Καλαντζάκη με τον υπουργό εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη. Ο Υπουργός εξέφρασε την υποστήριξή του για την έγκριση χρηματοδότησης προς αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία σε υποδομές του Δήμου και παράλληλα, έγινε αναφορά στις χρηματοδοτήσεις ύψους περίπου 850.000€ που θα λάβει ο Δήμος για έργα που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα του πολίτη.

 
 
Παράλληλα, σε συνάντηση που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος στο τμήμα Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, ζήτησε τη στήριξη στην κτηματική υπηρεσία του Αγίου Νικολάου και συζήτησε την άμεση και έγκαιρη δημοπράτηση ομπρελοκαθισμάτων και καντινών στη νήσο Χρυσή.
 
Τέλος, κατά την επίσκεψη του κ. Καλαντζάκη στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων συζητήθηκε η προέγκριση του δανείου ύψους 3,3 εκατομμυρίων ευρώ για την αλλαγή του οδοφωτισμού στην πόλη της Ιεράπετρας και στα χωριά.
 
Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Καλαντζάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:
 
«Σε συνεργασία με τον ενιαίο αγροτικό σύλλογο και τους φορείς συνεχίζουμε την προσπάθεια για την άμεση χρηματοδότηση των αγροτών που έχουν υποστεί ζημιές λόγω της θεομηνίας.
 
Παραμένω απερίσπαστος στο πλευρό του δημότη της Ιεράπετρας, διεκδικώντας γι’ αυτόν τις βέλτιστες παροχές σε μία τόσο δύσκολη συγκυριακά χρονική περίοδο για την τοπική αυτοδιοίκηση».