Ο Δήμος κάνει "έξωση" στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας

11:54 π.μ. - Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
11:06 π.μ. - Πέμ, 13/54/2024
Image: Ο Δήμος κάνει "έξωση" στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας

Η Διευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας εκφράζει την διαμαρτυρία της στον Ηχώ 99,8 - Υποσχέσεις Φραγκούλη ότι θα διευθετηθεί σωστά το θέμα

Με αφορμή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για παραχώρηση του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Βαϊνιάς, το οποίο αυτή τη στιγμή αποτελεί μέρος των κτιριακών υποδομών του ΣΔΕ Ιεράπετρας, στον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Βαϊνιάς, η κ. Ρέα Πηγιάκη, Διευθύντρια του ΣΔΕ Ιεράπετρας, μίλησε στον Ηχώ 99,8.

Η κ. Πηγιάκη μας ενημέρωσε ότι σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τον 3/2011, οι κτιριακές υποδομές στην Βαϊνιά έχουν παραχωρηθεί μέχρι το 2026 στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ για χρήση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας. Προκειμένου να καταστούν οι χώροι αυτοί λειτουργικοί για το σχολείο, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ έδωσε χρηματοδότηση ώστε να αναβαθμιστούν κτιριακά οι υποδομές. Επιπλέον, οι αίθουσες αυτές κρίνονται απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου καθώς οι εγγραφές των μαθητών συνεχώς αυξάνονται. Η κ. Πηγιάκη εξέφρασε την ανησυχία της καθώς σε περίπτωση που χαθεί μέρος της κτιριακής υποδομής του ΣΔΕ Ιεράπετρας, δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του σχολείου και θα υπάρξει κίνδυνος μεταφοράς της έδρας σε άλλη πόλη.

Η κ. Πηγιάκη, αφού έμαθε για την απόφαση, απέστειλε αίτηση για παράταση παραχώρησης του κτιρίου στο ΣΔΕ Ιεράπετρας ωστόσο δεν έλαβε κάποια απάντηση. Χθες έλαβε έναν φάκελο από την δημοτική αρχή η οποία ενημερώνει ότι πρέπει μέχρι σήμερα 13/6 να αδειάσουν και να παραδώσουν το κτίριο στον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαϊνιάς. Σε επικοινωνία που είχε η κ. Πηγιάκη με τον Δήμαρχο, κ. Φραγκούλη, ενημερώθηκε ότι ο δήμαρχος δεν γνώριζε το θέμα ούτε ήταν ενήμερος για την αίτηση της κ. Πηγιάκη για παράταση της παραχώρησης των κτιριακών υποδομών στο ΣΔΕ Ιεράπετρας αλλά υποσχέθηκε να κάνει ότι καλύτερο μπορεί ώστε να διευθετηθεί σωστά το θέμα.

Κλείνοντας, η κ. Πηγιάκη τόνισε την σημαντικότητα της ύπαρξης ενός τέτοιου σχολείου στην περιοχή μας το οποίο αποκτήθηκε μάλιστα με πολύ κόπο. «Τα σχολεία πρέπει να ανοίγουν και όχι να κλείνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Απόσπασμα από το πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου - Παραχώρηση χρήσης του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Βαϊνιάς στον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Βαϊνιάς

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews

Αίτημα για διατήρηση παραχώρησης κτιριακών υποδομών του ΣΔΕ Ιεράπετρας

hxonews

Διαμαρτυρία του ΣΔΕ Ιεράπετρας

hxonews