Ο Δήμος Ιεράπετρας για το ΧΥΤΥ Σητείας

12:51 μ.μ. - Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022
12:06 μ.μ. - Τετ, 29/51/2022
Image: Ο Δήμος Ιεράπετρας για το ΧΥΤΥ Σητείας

Με συνεργασία, διάλογο και συνεχή διεκδίκηση αλλάζουμε τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων σε Ιεράπετρα και Σητεία

Στο Δημαρχείο Σητείας παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης όπου υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας απορριμμάτων και ΧΥΤΥ Σητείας» μεταξύ του ΕΣΔΑΚ και της Αναδόχου εταιρείας του έργου «Θαλής περιβαλλοντικές υπηρεσίες».

Το συγκεκριμένο έργο αφορά το Δήμο Ιεράπετρας και το Δήμο Σητείας και σηματοδοτεί μία νέα εποχή στη διαχείριση των απορριμμάτων και στους δύο Δήμους.

Ο κ. Καλαντζάκης υπογράμμισε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που υπογράφηκε σήμερα το τρίτο έργο περιβαλλοντικού περιεχομένου που αφορά τους Δήμους Ιεράπετρας και Σητείας.

Το πρώτο είναι ο Βιολογικός Καθαρισμός του Μακρύ Γιαλού για το οποίο ήδη έχουμε δημοπρατήσει τα δίκτυα αποχέτευσης και τα αντλιοστάσια, το δεύτερο είναι η κατασκευή μονάδας κομποστοποίησης που υλοποιείται τώρα στην Ιεράπετρα και το τρίτο είναι πλέον ο ΧΥΤΥ που θα υλοποιηθεί στη Σητεία

Ο Δήμος Ιεράπετρας δεν είναι μόνος στη διαχείριση των απορριμμάτων. Ανήκει στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) και μέσα από τη συνεργασία, το διάλογο και την συνεχή διεκδίκηση καταφέρνουμε να εξασφαλίζουμε μεγάλα έργα και να αλλάζουμε ριζικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων όχι μόνο του Δήμου Ιεράπετρας αλλά και ολόκληρου του Νομού Λασιθίου

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο κ. Καλογεράκη και τις υπηρεσίες του ΕΣΔΑΚ, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, το Δήμαρχο Σητείας κ. Ζερβάκη, τις Υπηρεσίες του Δήμου Σητείας για τη συνεργασία και είμαστε εδώ να στηρίξουμε και το έργο του ΧΥΤΥ ώστε να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να δικαιωθούμε και οι δύο Δήμοι από το αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας.»