Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας στον Ηχώ 99,8 για τις εξελίξεις στον Έβρο

10:21 π.μ. - Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
10:05 π.μ. - Πέμ, 28/21/2020
Image: Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας στον Ηχώ 99,8 για τις εξελίξεις στον Έβρο

Η ενίσχυση δυνάμεων στην περιοχή και το ενδεχόμενο ενός νέου μεταναστευτικού κύματος

«Δεν υπήρξε παραβίαση ελληνικού εδάφους. Αναπαράχθηκαν τέτοιου είδους fake news και από ξένα μέσα μέσα σε ένα πλαίσιο γενικής προπαγάνδας. Τα παιχνίδια της απέναντι πλευράς είναι γνωστά. Μας ικανοποιεί η άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου με μια σειρά αιτημάτων να ικανοποιούνται». Τα παραπάνω δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Μαυρίδης Βασίλης. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Λασίθι» και τη Δημοσιογράφο Μαρία Τσαγκαράκη ανέφερε ότι ενισχύεται με επιπλέον στελέχη η ΕΛ.ΑΣ κάτι που θα γίνει σταδιακά. Επιπλέον γίνεται συνεχώς εκσυγχρονισμός των μέσων παρακολούθησης αλλά και επέκταση του φράχτη. Οι ενέργειες αυτές που προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς τονώνουν το ηθικό της τοπικής κοινωνίας, τόνισε ο κ. Δήμαρχος. Προσθέτοντας ότι είναι επίσης σημαντικό που η Frontex παράτεινε την παραμονή της εκεί.

Για το ενδεχόμενο ενός νέου μεταναστευτικού κύματος ο κ. Μαυρίδης είπε ότι δεν υπάρχει φόβος, δεν υπάρχει όμως και εφησυχασμός. Με το που βελτιώνεται η κατάσταση από την πανδημία του κορωνοϊού δεν αποκλείεται να υπάρχουν κινήσεις ως μοχλός πίεσης. Η Τουρκία και ο Ερντογάν έχουν ηττηθεί τον περασμένο Μάρτιο στις Καστανιές και εαν συνδυάσει κανείς ότι ο Ερντογάν είναι στο τέλος της πολιτικής του σταδιοδρομίας και ψάχνει διάδοχη κατάσταση δεν θα θελήσει να φύγει ηττημένος. Επομένως θα προσπαθήσει να προκαλέσει είτε στα θαλάσσια σύνορα είτε στα σύνορα του Έβρου κάποια δυνατή πίεση που θα αλλάξει την αποδοχή που έχει στο εσωτερικό της Τουρκίας, εκτίμησε ο Δήμαρχος. Πρόσθεσε ότι ως χώρα η Ελλάδα θα πρέπει σαν μια γροθιά να ασκεί εξωτερική πολιτική. Υπάρχουν άλλα θέματα για αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων, η εξωτερική πολιτική όμως πρέπει να είναι κοινή , τόνισε.

Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αρμονική συμβίωση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων παρά τις όποιες ακραίες φωνές που ακούγονται κάποιες φορές και από τις δύο πλευρές. Σε ότι αφορά δομές μεταναστών είπε ότι υπάρχουν δυο κλειστές δομές και δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα γίνουν άλλες.

Ακούστε εδώ αναλυτικά: