Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στηρίζει τα αιτήματα του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών και του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών

7:16 π.μ. - Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021
07:02 π.μ. - Τετ, 03/16/2021
Image: Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στηρίζει τα αιτήματα του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών και του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας και μέλος του Προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιακουμάκη Γεώργιο και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών, κ. Καλαϊτζάκη Εμμανουήλ, παρουσία της Αντιδημάρχου, κας Χρύσας Χατζημαρκάκη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του κ. Καλαντζάκη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι λόγω της υγειονομικής κρίσης και η εξεύρεση τρόπων στήριξης των αιτημάτων τους.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε τα εξής: «Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή λαμβάνοντας μια σειρά από μέτρα και αποφάσεις βρίσκεται δίπλα σε όλους τους κλάδους που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα και των δύο Συλλόγων οι οποίοι είδαν δραματική πτώση των εισοδημάτων τους, χωρίς καμία κρατική οικονομική ενίσχυση.

Το ζήτημα της επιστρεπτέας προκαταβολής και η ανάγκη ενίσχυσης των κλάδων μέσω της εύρεσης των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων και του Προγράμματος ΕΣΠΑ είναι θέματα καίριας σημασίας για τη συνέχιση της οικονομικής και επαγγελματικής επιβίωσής τους.

Ως Δημοτική Αρχή δηλώνουμε «παρών» στις διεκδικήσεις των Συλλόγων. Θα προβούμε στις κατάλληλες ενέργειες, προκειμένου να ενημερωθούν οι αρμόδιοι Υπουργοί, ώστε να ληφθούν εξειδικευμένα μέτρα για άμεση στήριξη των συγκεκριμένων κλάδων».