Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Μικρασιατών

8:23 π.μ. - Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
08:01 π.μ. - Τετ, 22/23/2020
Image: Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Μικρασιατών

Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και παρόντες μεταξύ άλλων ήταν η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Ευτυχία Μαρινάκη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας κ. Ευάγγελος Μπινιχάκης, η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ο κ. Καλαντζάκης απηύθυνε στους παρευρισκόμενους θερμές ευχές για τη νέα χρονιά και συνεχάρη την πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου για την προσπάθεια που κάνουν για να διατηρήσουν ζωντανές τις παραδόσεις, τις μνήμες, τις αξίες και το σπουδαίο πολιτισμό των Μικρασιατών.

Επιπλέον, ο κ. Καλαντζάκης δήλωσε:

«Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι πάντα στο πλευρό του Συλλόγου Μικρασιατών και στηρίζει ενεργά τις πρωτοβουλίες και τη δράση του.

Μετά την επίσημη ονοματοδοσία της πλατείας των Μικρασιατών ακολουθεί το ερχόμενο χρονικό διάστημα και η τοποθέτηση ενός μαρμάρινου μνημείου που θα κρατάει ζωντανή την ιστορία μας και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Μικρασιάτικο Ελληνισμό.»

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος πρότεινε την οργάνωση εκδρομής στη Μικρά Ασία σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη και το Σύλλογο Μικρασιατών Ιεράπετρας ώστε να έχουν την ευκαιρία οι νεότερες γενιές Μικρασιατών αλλά και οι ενδιαφερόμενοι δημότες να επισκεφτούν τους τόπους αυτούς με την ξεχωριστή ομορφιά όπου ο Ελληνισμός ανθούσε.