Ο Δ. Λιάτσος από την Αγία Πετρούπολη ζωντανά στον Ηχώ 99,8 για την απέλαση Ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία

11:14 π.μ. - Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022
11:06 π.μ. - Τρί, 28/14/2022
Image: Ο Δ. Λιάτσος από την Αγία Πετρούπολη ζωντανά στον Ηχώ 99,8 για την απέλαση Ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία

Η Ρωσία θα πάρει και άλλα μέτρα - Η Ελλάδα θα συνεχίσει αυτή την πολιτική

Οκτώ στελέχη των ελληνικών διπλωματικών αρχών στη Ρωσία κηρύχθηκαν ανεπιθύμητα πρόσωπα (persona non grata) ως απάντηση στην απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών από τη χώρα μας στις 6 Απριλίου. Από τους οκτώ Έλληνες που απελαύνονται, οι επτά είναι διπλωμάτες και ο ένας διοικητικό προσωπικό. Αυτό συνεπάγεται ότι η διπλωματική μας εκπροσώπηση στη Ρωσία άφησαν την πρέσβη μας εκεί χωρίς τους άμεσους συνεργάτες με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Εκτιμάται μάλιστα ότι αν συνεχιστεί αυτή η στάση από την πλευρά της Ελλάδας, η Ρωσία θα λάβει και άλλα μέτρα σύμφωνα με δηλώσεις από τη ρωσική πλευρά, υποστήριξε ο Δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Λιάτσος που μίλησε στον Ηχώ 99,8 ζωντανά από την Αγία Πετρούπολη

Υποστήριξε ότι η Ρωσία έχει τη διάθεση και κάνει κινήσεις στην κατεύθυνση του διαλόγου με την Ουκρανία να μην ανταποκρίνεται. Και αυτό γιατί αν και έχει πάνω από 100.000 νεκρούς στο στρατιωτικό μέτωπο, ο Ζελένσκι παίρνει «γραμμή» από τις διαταγές της Ουάσιγκτον και του Λονδίνου.

Τώρα σε ότι αφορά στο ενεργειακό και επισιτιστικό επίπεδο αλλά και στο επιμέρους θέμα των λιπασμάτων είπε ότι η Ρωσία υποστηρίζει πως θα καλύψει τις υποχρεώσεις της ειδικά στο θέμα των σιτηρών και πως οι όποιες συνέπειες από ενεργειακό και επισιτιστικό πρόβλημα προέρχεται από τις κυρώσεις που επιβάλλει η Ε.Ε.

Εκτίμησε ακόμη πως υπάρχει φως στο τούνελ και αυτό φαίνεται από την οικειοθελή παράδοση ενός μεγάλου αριθμού Ουκρανών στρατιωτών.