Ο Βουλευτής ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης στον Ηχώ 99,8 για Γηροκομείο και προβλήματα αγροτών

12:01 μ.μ. - Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020
12:04 μ.μ. - Τετ, 08/01/2020
Image: Ο Βουλευτής ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης στον Ηχώ 99,8 για Γηροκομείο και προβλήματα αγροτών

Να ανακληθεί η απόφαση διακοπής λειτουργίας του Γηροκομείου - Το κράτος να σκύψει στα προβλήματα των αγροτών

Σε θέματα που αναδεικνύονται λόγω κορωνοϊού αναφέρεται σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ κ. Μανώλης Συντυχάκης.

Τονίζει ότι τα προβλήματα στον χώρο της υγείας είναι πολλά με ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, με έλλειψη σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και θα πρέπει το κράτος να μεριμνήσει για αυτά και όχι δομές υγείας να στηρίζονται στον εθελοντισμό, σε ραδιομαραθώνιους κλπ. Σχολίασε ακόμη τη στάση χωρών της Ε.Ε στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω κορωνοϊού μια στάση που κάθε άλλο παρά ευρωπαϊκό χαρακτήρα έχει, όπως είπε.

Επισημαίνει ότι το κράτος θα πρέπει να είναι κοντά στους αγρότες που βλέπουν την παραγωγή τους να καταστρέφεται και να πετιέται. Όπως υποστήριξε θα πρέπει να σταματήσουν οι εισαγωγές, να περιοριστεί η δράση των μεσαζόντων, να οριστεί κατωτάτη τιμή, να καλυφθεί το χαμένο εισόδημα κ.α. Μέτρα όμως θα πρέπει να παρθούν και για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης με πάγωμα εισφορών, μειώσεις ΦΠΑ κλπ ,να στηριχτούν και οι εργαζόμενοι.

Αναφέρεται και στο θέμα της απόφασης διακοπής λειτουργίας του Γηροκομείου τονίζοντας ότι θα πρέπει να ανακληθεί η απόφαση της αντιπεριφέρειας Λασιθίου προσθέτοντας πως πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τους εργαζόμενους αλλά και να προχωρήσουν με πιο γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου που θα στεγαστεί η δομή. Είπε ακόμη πως το υπουργείο θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη λειτουργίας τέτοιων δομών , να μεριμνά για το προσωπικό και η δομή να λειτουργεί ως ΝΠΔΔ.

Τέλος μιλά για τις δυσκολίες την εξ αποστάσεως εκπαίδευση τονίζοντας στη συνέχεια ότι το υπουργείο θα πρέπει να μην παρατείνει την αγωνία των μαθητών της τρίτης Λυκείου και να ορίσει πότε θα γίνουν οι πανελλαδικές υποστηρίζοντας ότι δεν θα πρέπει αυτές να γίνουν τον Σεπτέμβρη.