Ο Βουλευτής Καρδίτσας. Γ.Κώτσος στον ΗΧΩ για τη Βιβλική καταστροφή της περιοχής

12:02 μ.μ. - Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
12:09 μ.μ. - Πέμ, 24/02/2020
Image: Ο Βουλευτής  Καρδίτσας. Γ.Κώτσος στον ΗΧΩ  για τη Βιβλική καταστροφή  της περιοχής

70 εκατομμύρια τόνοι νερού μέσα σε λίγες ώρες

Ανυπολόγιστες οι ζημιές που προκλήθηκαν στην Καρδίτσα από την πρόσφατη κακοκαιρία Ιανός. Ο Βουλευτής της Ν.Δ. στον νομό Καρδίτσας κ. Γ.Κώτσος σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 και τη δημοσιογράφο Μαρία Τσαγκαράκη έκανε λόγο για ανείπωτη καταστροφή και σύμφωνα με τα στοιχεία, έπεσαν 70 εκατομμύρια τόνοι νερού μέσα σε λίγες ώρες.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς το νερό αυτό δεν μπορούσε να διοχετευτεί στο δίκτυο των όμβριων. Με συνέπεια να πλημμυρίσουν η πόλη, τα χωράφια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, οικίες, επιχειρήσεις, εμπορικά καταστήματα κλπ.

Μεγάλες ζημιές υπάρχουν στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού, σε υποδομές, γέφυρες, οδικό δίκτυο κ.α. Ο δε παραγωγικός ιστός καταρρέει μιας και στην περιοχή η κύρια καλλιέργεια είναι το βαμβάκι που αυτή την περίοδο θα άρχιζε η συγκομιδή του και οι αγρότες περίμεναν να έχουν κάποιο εισόδημα να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Καρδίτσα και τα μηνύματα που άφησε είναι αισιόδοξα. Οι καταγραφές των ζημιών ξεκίνησαν και συνεχίζονται και το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη πιστώσει τους Δήμους με τα απαραίτητα κονδύλια για την αντιμετώπιση των καταστροφών αλλά και την άμεση αποζημίωση των πληγέντων, είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Κώτσος περιγράφοντας τις δύσκολες ώρες που περνά η Καρδίτσα.