Ο Βουζουνεράκης στο «Όστρια»

12:19 π.μ. - Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016
12:06 π.μ. - Τετ, 22/19/2016
Image: Ο Βουζουνεράκης στο «Όστρια»

Ατομική έκθεση με την εξέλιξη της δουλειάς του φιλοξενείται για όλη τη σεζόν στο loby του ξενοδοχείου



Με ατομική έκθεση, στο Ξενοδοχείο «Όστρια», ανοίγει, για το φετινό καλοκαίρι, τα φτερά του, ο Μιχάλης Βουζουνεράκης. Ταυτοχρόνως, προετοιμάζεται για να συμμετάσχει σε συμπόσιο γλυπτικής στο Ιράν, όπου ενδέχεται να μείνει για ένα μήνα, σε μια προσπάθεια να υλοποιήσει την ιδέα του για έργο σε γρανίτη.



Η έκθεση στο «Όστρια»  ανοίγει την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου. Θα  φιλοξενηθεί, για όλη την τουριστική σεζόν, στο lobby του ξενοδοχείου και θα περιλαμβάνει έργα που απηχούν τη συνολική άποψη εργασίας του καλλιτέχνη στην γλυπτική. Θα περιέχει έργα από την αρχή της καριέρας του ως σήμερα. Η έκθεση στην Οστρια, ουσιαστικά αποτελεί έναν καθρέπτη όλης της δουλειάς του κρητικού καλλιτέχνη, από το πώς άρχισε και πώς έχει διαμορφωθεί σήμερα.



Όπως δήλωσε ο ίδιος στον ΗΧΩ, θα υπάρχουν πολλά γλυπτά, ακόμα και με φύλλα χρυσού. Πρόκειται για αξιόλογη έκθεση που έχει επιμεληθεί ειδικός ιστορικός τέχνης.



Σε  ερώτηση του ΗΧΩ για το αν θα μπορούσε να γίνει συμπόσιο γλυπτικής στην Ιεράπετρα, ο Μιχάλης Βουζουνεράκης  απάντησε ότι είναι δύσκολο, διότι οι καλλιτέχνες δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, άρα κάποιος θα πρέπει να τους καλύψει τα έξοδα (υλικά, αναλώσιμα).



Περισσότερες πληροφορίες και έργα του Μιχάλη Βουζουνεράκη μπορείτε να βρείτε εδώ κι εδώ 

Συνέντευξη