Ο αποχαιρετισμός στον Εμμ. Παπαδάκη από τον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας

11:10 π.μ. - Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024
11:07 π.μ. - Τρί, 30/10/2024
Image: Ο αποχαιρετισμός στον Εμμ. Παπαδάκη από τον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας

Δείτε εδώ

Διαβάστε παρακάτω τον αποχαιρετισμό του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας προς τον αποθανόντα πρόεδρο του οραγανισμού, Εμμ. Παπαδάκη, που απεβίωσε την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 σε ηλικία 83 ετών.

"Σήμερα η κοινωνία της Ιεράπετρας και της ευρύτερης περιοχής αποχαιρετά τον Μανώλη Νικ. Παπαδάκη στο τελευταίο του ταξίδι.

Το μυστήριο του θανάτου είναι πολύ σκληρό.

Ο υμνογράφος της εκκλησίας παραστατικά μας το λέει «Θρηνώ και οδύρομαι όταν εννοήσω τον θάνατο»

Ο Μανώλης Νικ. Παπαδάκης γεννήθηκε στους Καλογέρους Ιεράπετρας το 1941. Ήταν ένα από τα τέσσερα παιδιά του Νικολάου Παπαδάκη.

Τα πρώτα του γράμματα τα πήρε στη γενέτειρά του. Μετά έφυγε στην Ιταλία όπου σπούδασε στη Γεωπονική.

Παντρεύτηκε την κ.Rita η οποία ήταν βράχος και συνάμα ηρωίδα στο ταξίδι της ζωής τους. Απέκτησαν τέσσερα παιδιά, την Νάταλι, την Ρόζμαρη, την Μελίνα και τον Νίκο, και είναι υπερήφανοι γι’ αυτά , γιατί πορεύονται με τις αρχές που τους έδωσαν οι γονείς τους.

Ο πλούτος του ανθρώπου είναι και τα παιδιά του.

Από εκεί ψηλά που θα βλέπεις Μανώλη, θα καμαρώνεις και θα είσαι γεμάτος χαρά , όπως και για τα εγγόνια σου που σου έδιδαν πάντα ζωή.

Μανώλη ήσουν καλός οικογενειάρχης.

‘Ήσουν άνθρωπος που σε χαρακτήριζε η εντιμότητα, η σοβαρότητα και παράλληλα το χιούμορ. Έλεγες πάντα ότι το ψωμί το τρως με το μέλι. Σε χαρακτήριζε η ανθρωπιά , η αλληλεγγύη, ο σεβασμός του συνανθρώπου, η Αγάπη, η προσφορά, η συμπαράσταση, η καλοσύνη, η ανιδιοτέλεια, αξίες που σήμερα δύσκολα θα τις βρεις.

Υπήρξες πρωτοπόρος ιδιώτης γεωπόνος, άνοιξες το πρώτο γεωπονικό κατάστημα στην Αγροτική Ιεράπετρα και προσέφερες τις γνώσεις στου στους Αγρότες της περιοχής, τότε δεν υπήρχε άλλο γεωπονικό κατάστημα. Έφερες τα πρώτα Ιταλικά πανιά λιομαζώματος την εποχή εκείνη και οι άνθρωποι βρήκαν την ευκολία τους.

Εκλέχτηκες Δημοτικός Σύμβουλος και έγινες Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου επί δημαρχίας Μ.Μαστορακη.

Ήσουν ο πατέρας του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας όπως σε αποκαλούσα κι εσύ γελούσες .

Διετέλεσες 18 χρόνια Πρόεδρος του Οργανισμού με μέγιστη προσφορά στον Οργανισμό. Ήσουν άνθρωπος του Εμείς και όχι του Εγώ.

Όμως πολλά πράγματα δεν εξαρτώνται από εμάς. Πάλεψες παλικαρίσια το πρόβλημα σου.

Κάποια στιγμή η καρδιά σε πρόδωσε μετά από πολλές μάχες που έδωσες εσύ και δίπλα η αγαπημένη σου γυναίκα, και τα παιδιά σου.

Τις άλλες φορές έβγαινες παλικάρι, τώρα όμως ο Θεός σε ήθελε κοντά του και το νήμα της ζωής κόπηκε.

Φίλε Μανώλη, το έργο του Οργανισμού θα συνεχιστεί όπως το έχεις θεμελιώσει τόσα χρόνια και οι συνάδελφοι σου θα σταθούν άξιοι των περιστάσεων.

Εμείς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Γιατί τον Άνθρωπο που τον έχεις στην καρδιά σου και λες και το όνομα του , δεν τον ξεχνάς ποτέ.

Καλό σου ταξίδι.

Γενειατακη Δέσποινα

Γραμματέας ΤΟΕΒ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ"