Ο Αλ. Τσίπρας για την απόφαση του Eurogroup

2:08 μ.μ. - Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020
02:04 μ.μ. - Παρ, 10/08/2020
Image: Ο Αλ. Τσίπρας για την απόφαση του Eurogroup

«Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup είναι, δυστυχώς, κατώτερη των περιστάσεων»

«Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup είναι, δυστυχώς, κατώτερη των περιστάσεων», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι «χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για ανασυγκρότηση της συνοχής της ΕΕ» και ότι έτσι «αφήνεται ορθάνοιχτο το παράθυρο για μια νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη» που εγκυμονεί «τεράστιους κινδύνους και για την πατρίδα μας».

Ο πρώην πρωθυπουργός, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ότι αντί να πρωταγωνιστήσει, «κρύφτηκε και σώπασε» και ότι, πανηγυρίζοντας για τις χθεσινές αποφάσεις, ουσιαστικά στηρίζει, όπως λέει, «την καταστροφική εμμονή των ομοϊδεατών της του ευρωπαϊκού Βορρά σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές και διαρκή λιτότητα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «η μόνη ελπίδα παραμένει η επαναφορά στο τραπέζι του εργαλείου αμοιβαιοποίησης του ρίσκου και διαμοιρασμού των βαρών, στη συζήτηση για το Ταμείο Ανασυγκρότησης», υπογραμμίζοντας πως «αν ούτε αυτό συμβεί, πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα βρεθούμε μπροστά σε τεράστια αδιέξοδα και ενδεχομένως σε τεκτονικές αλλαγές που θα αφορούν την ίδια την ενότητα της Ένωσης».

Τέλος, επαναλαμβάνει ότι τα αποθέματα ρευστότητας του «μαξιλαριού» ασφαλείας που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποδειχθούν «η μεγάλη μας ασπίδα», αν αξιοποιηθούν άμεσα και κρίνει ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη «απ' ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής, δεν επιθυμεί να την αξιοποιήσει ως ασπίδα της κοινωνίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, αλλά ως ασπίδα των τραπεζών και της μεγάλης επιχειρηματικής ελίτ».

efsyn.gr