Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ανατολή» στη Διεθνή Εμπορική έκθεση Ουγγαρίας

12:37 μ.μ. - Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022
12:03 μ.μ. - Δευ, 28/37/2022
Image: Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ανατολή» στη Διεθνή Εμπορική έκθεση  Ουγγαρίας

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος Γ. Καραλάκης

Με αφορμή τη συμμετοχή τους στο τριετές πρόγραμμα MEDITERRANEAN COMBO και την παρουσία τους στη διεθνή εμπορική έκθεση γεωργίας στην Ουγγαρία ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού «ΑΝΑΤΟΛΗ» κ.Γ. Καραλάκης μίλησε στον Ηχώ 99.8. Όπως είπε η εικόνα που αποκόμισαν από την έκθεση προϊόντων στην Ουγγαρία ήταν θετική. Στόχος ήταν η προώθηση των ποιοτικών και γευστικών προϊόντων και το άνοιγμα του συνεταιρισμού σε νέες αγορές. Ο ανταγωνισμός, τόνισε,  είναι μεγάλος και στην Ουγγαρία φαίνεται ότι το μεγάλο κομμάτι της αγοράς έχουν Ισπανία, Τουρκία, Μαρόκο. Υπάρχει και η ελληνική παρουσία με προϊόντα όπως  κηπευτικά, εσπεριδοειδή κ.α. που διατίθενται μέσω σούπερ μάρκετ , μανάβικα κλπ. Σίγουρα θα χρειαστεί περαιτέρω χρόνος, ώστε να αποδώσει το promotion και οι επαφές να έχουν ένα έμπρακτο αποτέλεσμα με συμφωνίες για διάθεση κηπευτικών της Ιεράπετρας , μέσω του Α.Σ «Ανατολή» στην Ουγγαρία, σημείωσε ο κ. Καραλάκης . Τονίζοντας ότι ιδιαίτερα χρήσιμη ήταν η συνάντηση και οι επαφές με τον Εμπορικό Ακόλουθο και την Πρεσβεία. Επόμενος στόχος, η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση προϊόντων Fruit Logistica στο Βερολίνο της Γερμανίας, 5 – 7 Απριλίου 2022.

Αναφορικά με το εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επηρεάσει την αγορά της Ουγγαρίας είπε ότι ο κόσμος δεν έχει επηρεαστεί, με την επάρκεια προϊόντων να εξακολουθεί να υπάρχει. Η αγορά συνεχίζει κανονικά τη ροή της με μόνη διαφορά το υψηλό κόστος των μεταφορικών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο εξίσου σοβαρό θέμα της διαλογής και τις καλύτερες προοπτικές εμπορίας διακίνησης προϊόντων που θα δημιουργούσε η τυποποίηση των κηπευτικών προϊόντων Ιεράπετρας.

Αναλυτικότερα, ο κ. Καραλάκης στον Ηχώ 99,8