Ο αγιασμός σε σχολεία της Ιεράπετρας

12:36 μ.μ. - Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020
12:09 μ.μ. - Δευ, 14/36/2020
Image: Ο αγιασμός σε σχολεία της Ιεράπετρας

Ευχές για μια καλή χρονιά με υγεία, υπομονή και ψυχραιμία

Με ευχές για καλή σχολική χρονιά τελέστηκε ο αγιασμός στα σχολεία της Ιεράπετρας από νωρίς το πρωί τα παιδιά τηρώντας τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊο γέμισαν με τις φωνές τους τις σχολικές αυλές. Στους μαθητές διανεμήθηκαν από τις σχολικές επιτροπές του δήμου, πάνινες μάσκες ενώ στα δημοτικού και νηπιαγωγείου διανεμήθηκαν και παγουρίνο σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου.

hxonews

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν ακουστεί φωνές διαμαρτυρίας και αντιδράσεις από γονείς που δεν συμφωνούν με τη χρήση μάσκας στα παιδιά τους. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι γονείς δεν έστειλαν σήμερα τα παιδιά τους στο σχολείο.

hxonews
hxonews

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στην τέλεση του αγιασμού στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου στο Καβούσι που για πρώτη φορά ξεκινά τη λειτουργία του που έγινε παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Μ. Καρτσωνάκη που σηματοδοτεί και τη στήριξη στο νέο σχολείο.

hxonews

Φώτο από τον αγιασμό στο 2ο δημοτικό σχολείο όπου παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής α/βαθμιας εκπαίδευσης δήμου Ιεράπετρας Μαρία Ρουμελιωτάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου, η διευθύντρια κα Βουζουνεράκη και εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων.

hxonews

Η Δημοτική Αστυνομία και το Α.Τ. Ιεράπετρας δήλωσαν το παρόν κατά τη σημερινή μέρα  με ρύθμιση τηςκυκλοφορίας, ασφαλή διέλευση μαθητών κ.α. Από το ΑΤ μοιράστηκαν ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια.