Ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Ιεράπετρας

3:37 μ.μ. - Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019
03:11 μ.μ. - Σάβ, 09/37/2019
Image: Ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Ιεράπετρας

Με την Ακολουθία του Αγιασμού και την ευλογία της Εκκλησίας ξεκίνησε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου το νέο σχολικό έτος 2019-2020

Με την Ακολουθία του Αγιασμού και την ευλογία της Εκκλησίας ξεκίνησε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου το νέο σχολικό έτος 2019-2020. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη της Ιεράπετρας.
 
Αρχικά τέλεσε τον Αγιασμό στο 3οΓυμνάσιο και το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.), παρουσία των Διευθυντών κ.κ. Χρυσοβαλάντη Ψαρουδάκη και Αικατερίνης Τζιρή αντίστοιχα και των Καθηγητών των δύο σχολικών μονάδων, του εκπροσώπου του Δήμου Ιεράπετρας Αντιδημάρχου κ. Εμμ. Γεωργαλάκη και των εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων.
 
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη και τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου στα δύο Γενικά Λύκεια (1ο και 2οΓΕ.Λ.) της πόλεως, παρουσία των Διευθυντών κ.κ. Σοφίας Κονταξάκη και Θεοδώρου Μασουσάκη αντίστοιχα και όλων των Καθηγητών. Τον Δήμο Ιεράπετρας εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη και Εμμ. Γεωργαλάκης και ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ευάγγελος Μπινιχάκης, ενώ παρέστησαν πρώην Διευθυντές των δύο σχολικών μονάδων και γονείς.
 
Ακολούθησε η ακολουθία του Αγιασμού στο 1ο Γυμνάσιο, παρουσία του Διευθυντή κ. Γεωργίου Περαντώνη και του συλλόγου των Καθηγητών, των εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και άλλων γονέων, των Αντιδημάρχων Ιεράπετρας κ.κ. Χρύσας Χατζημαρκάκη και Εμμ. Γεωργαλάκη και του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου κ. Ευαγγέλου Μπινιχάκη.
 
Τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος τέλεσε τον Αγιασμό στο2οΓυμνάσιο της Ιεράπετρας, οπου εκτός από τον Διευθυντή κ. Φιλοκτήτη Τζαράκη και τουςΕκπαιδευτικούς, παρέστησαν οι τρεις εκπρόσωποιτουΔήμου Ιεράπετρας και πολλοί γονείς.
 
Στο μήνυμα του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, μετά την ακολουθία του Αγιασμού, υπογράμμισε ότι:«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη μιας ακόμη σχολικής περιόδου, η οποία θα σας προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια για τη μετέπειτα ζωή σας και την ανάπτυξή σας σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Στο χώρο του σχολείου μαζί με το νου καλλιεργείται και διαπλάθεται η ψυχή και το σώμα σας και αναπτύσσονται αρμονικά οι πνευματικές και οι διανοητικές δυνάμεις σας. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ένας από τους Τρεις Ιεράρχες και προστάτες της Παιδείας, τονίζει ότι δεν υπάρχει σπουδαιότερη τέχνη από αυτήν της διαπαιδαγώγησης του νέου. Η αξία της Εκπαίδευσης είναι μεγάλη, όχι μόνο γιατί σας παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και τους μηχανισμούς να την κατακτήσετε, αλλά κυρίως γιατί εμπλουτίζει με ουσιαστικές και χρήσιμες εμπειρίες τον εσωτερικό κόσμο εσάς των μαθητών και καλλιεργεί το αίσθημα της προσωπικής και της συλλογικής σας ευθύνης. Είναι μια διαδικασία που σας προετοιμάζει για το μέλλον, γιατί θα σας διαμορφώσει ως ενεργά και χρήσιμα μέλη του κοινωνικού συνόλου, με ήθος, γνώσεις, κριτική σκέψη και πνεύμα συνεργασίας, δηλ. πολίτες ελεύθερους, ώριμους, υπεύθυνους και ευσυνείδητους».
 
Ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε τους μαθητές να ξεκινήσουν τη νέα χρονιά με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και πολλή διάθεση για μάθηση και να προσπαθήσουν να κτίσουν τη ζωή σας πάνω σε σωστά και άσειστα θεμέλια, καθώς θα έχουν την κατάλληλη καθοδήγηση των καλών Εκπαιδευτικών τους και την ολόθυμη συμπαράσταση των γονέων τους. Τέλος, ευχήθηκε ολόψυχα σε όλους, διδάσκοντες και διδασκομένους,η νέα σχολική χρονιά να είναι χαρούμενη και καρποφόρα και να φωτίζεται από το Φως του Χριστού.
 
Ο Σεβ. κ. Κύριλλος σε όλα τα σχολεία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Διευθυντές και τους καθηγητές, διδοντας τις εγκάρδιες ευχές του για καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά και καλή δύναμη στο πολυσήμαντο εκπαιδευτικό τους έργο.
 
 
imis.gr