Ο Α. Παπαδάκης, προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, στον Ηχώ 99,8 για τη σκόνη

11:23 π.μ. - Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2023
11:11 π.μ. - Τρί, 07/23/2023
Image: Ο Α. Παπαδάκης, προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, στον Ηχώ 99,8 για τη σκόνη

Η κλιματική κρίση και η σκόνη - Τι πρέπει να προσέξουμε

Βάσει των μετρήσεων που διενεργούνται στο δίκτυο «ΣΧΕΔΙΑ» της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πολυτεχνείο Κρήτης, σήμερα παρατηρείται υπέρβαση στις ημερήσιες οριακές τιμές των συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων. Για τους λόγους αυτούς η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης συστήνει βάσει εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας σε

- Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα

- ενήλικες καρδιοπαθείς και

- παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας κ. Αντώνης Παπαδάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για το θέμα προτρέποντας τους πολίτες και ειδικά τις ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις:

Ο κ. Παπαδάκης βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ισπανία μετέχοντας σε Ευρωπαϊκό συνέδριο για τα κουνούπια όπου αναμένεται να αναπτυχθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με, τις μετακινήσεις που παρουσιάζουν κάποια είδη, την ανθεκτικότητα σε εντομοκτόνα, τα νοσήματα που μεταφέρουν και εμφανίζουν μια αύξηση, τονίζοντας την ανάγκη οι υπηρεσίες να είναι στελεχωμένες και σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίζονται τα όποια θέματα προκύπτουν και έχουν να κάνουν με την προστασία της δημόσιας υγείας.