Ο Θραψανιώτης για τα αποτελέσματα της υποβρύχιας γεωαρχαιολογικής έρευνας στον αρχαίο Ολούντα

6:56 μ.μ. - Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020
06:01 μ.μ. - Σάβ, 11/56/2020
Image:  Ο Θραψανιώτης για τα  αποτελέσματα της υποβρύχιας γεωαρχαιολογικής έρευνας στον αρχαίο Ολούντα

Ο χαιρετισμός του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου

Σας Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση να παραβρεθώ στην τόσο ενδιαφέρουσα εκδήλωση που αφορά «τα αποτελέσματα της υποβρύχιας έρευνας στον Αρχαίο Ολούντα».

Δυστυχώς ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να παραβρεθώ. Είμαι όμως βέβαιος ότι η επιστημονική αυτή έρευνα έρχεται να προσδώσει, να επιβεβαιώσει και να διευρύνει την γνώση, γύρω από την ιστορία, τον πολιτισμό όχι μόνο της αρχαίας Ολούντος, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Μιας περιοχής που αναπτύχθηκε ταχύτατα τουριστικά και οικονομικά, έγινε παγκόσμια γνωστή ως τόπος πολυτελούς τουριστικού προορισμού.

Με τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από την υποβρύχια επιστημονική έρευνα, αποκτούν προστιθέμενη αξία και ενισχύουν προσπάθειες όπως αυτή της ένταξης στα παγκόσμια μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Σπιναλόγκα.

Έτσι ένας τόπος εγκλεισμού, ανθρώπων πασχόντων από την νόσο του Hansen, χωρίς ελπίδα, 63 χρόνια μετά την κατάργηση του, ελπίζουμε να αποκτήσει τον τίτλο παγκόσμιου μνημείου της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Εκείνο που θέλω να επισημάνω κλείνοντας είναι να προστατευθεί η φυσιογνωμία της περιοχής, και ιδιαίτερα το θαλάσσιο περιβάλλον ώστε να εξακολουθήσει να ελκύει το ενδιαφέρον του επισκέπτη.

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και σας διαβεβαιώνω ότι τα συμπεράσματα της έρευνας δεν θα με αφήσουν αδιάφορο.

Μανόλης Θραψανιώτης

Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ