Ο Θ. Κατσαγκόλης στον Ηχώ 99,8 για τις μεταβολές σε σχολικές μονάδες σε Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο

12:26 μ.μ. - Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021
12:12 μ.μ. - Τετ, 01/26/2021
Image: Ο Θ. Κατσαγκόλης στον Ηχώ 99,8 για τις μεταβολές σε σχολικές μονάδες σε Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο

Η πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου θα συζητηθεί στα αντίστοιχα Δημοτικά Συμβούλια

Από σήμερα, Τετάρτη ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2022 και θα διαρκέσουν ως και τη Δευτέρα 13-12-2021. Ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Λασιθίου σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες για τους υποψηφίους των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων που θα διαγωνιστούν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα σχολεία αλλά και ως Διεύθυνση είναι στη διάθεση των μαθητών για να τα βοηθήσουν ως προς τη διαδικασία που θα γίνει ηλεκτρονικά.

Εν συνεχεία ο κ. Κατσαγκόλης αναφέρθηκε στις επισκέψεις του σε σχολικές μονάδες απ΄άκρη σ΄άκρη στον νομό αλλά και την πρωτοπορία διεξαγωγής τηλεδιασκέψεων κάθε μήνα με εκπροσώπους μαθητών, συλλόγων γονέων και άλλων εμπλεκόμενων από τη σχολική κοινότητα έτσι ώστε να υπάρχει ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα που απασχολούν κάθε πλευρά. Μάλιστα στην επόμενη τηλεδιάσκεψη που θα γίνει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δεν αποκλείεται να συμμετάσχει εκπρόσωπος από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Τέλος ο κ. προϊστάμενος με αφορμή το θέμα που θα συζητηθεί σήμερα στο Δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας για μεταβολές σε σχολικές μονάδες σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσης, είπε σε ότι αφορά την Δευτεροβάθμια ότι, όχι μόνο δεν ζητούν το κλείσιμο σχολικών μονάδων αλλά επιδιώκουν και εργάζονται σε αυτή την κατεύθυνση για την αναβάθμιση των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων. Σε συνεργασία με την εκάστοτε δημοτική αρχή. Έτσι σε ότι αφορά νέες σχολικές μονάδες ειδικότερα σε ότι αφορά στην Ιεράπετρα η εισήγησή τους ως Διεύθυνση είναι, η δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) στην Ιεράπετρα καθώς και η δημιουργία ΣΕΚ, εργαστηριακού κέντρου, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ΕΠΑΛ , ημερήσιο και εσπερινό και του ΙΕΚ. Επίσης ΣΕΚ προτείνεται στον δήμο Αγίου Νικολάου στο ΕΠΑΛ Νεάπολης όπως και τον τομέα Ναυτιλίας επίσης στο ΕΠΑΛ Νεάπολης. Οι εισηγήσεις αυτές θα πρέπει να εγκριθούν από τα αντίστοιχα δημοτικά συμβούλιου ώστε να προχωρήσουν οι περαιτέρω διαδικασίες προκειμένου να εγκριθεί η δημιουργία τους, εξήγησε ο κ. Κατσαγκόλης. Επόμενο στάδιο και στόχος είναι η ίδρυση Πειραματικών Σχολείων και Πρότυπου ΕΠΑΛ στο Λασίθι, κατέληξε.