Νυχτερινές ασφαλτοστρώσεις στα Λιβάδια Ιεράπετρας (βίντεο)

10:11 π.μ. - Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023
10:01 π.μ. - Τρί, 17/11/2023
Image: Νυχτερινές ασφαλτοστρώσεις στα Λιβάδια Ιεράπετρας (βίντεο)

Τι είπε στον Ηχώ 99,8 ο αντιδήμαρχος Κ. Αστροπεκάκης

Η αναγκαιότητα για ασφαλτόστρωση του δρόμου σε περιοχή λίγο έξω από την Ιεράπετρα, στη θέση Λιβάδια, ήταν υπαρκτή εδώ και καιρό προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση πολιτών και οχημάτων. Η παρουσία μηχανημάτων εχθές στην περιοχή και οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σαφώς ικανοποίησαν τους περίοικους. Το παράδοξο και το περίεργο θα έλεγε κανείς ήταν ότι οι εργασίες έγιναν… νύχτα.

Η κάμερα του hxonews.gr βρέθηκε εκεί και κατέγραψε εικόνες από τις εργασίες

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κώστα Αστροπεκάκη που μίλησε στον Ηχώ 99,8, στην περιοχή υπήρχε ένα παλαιό δίκτυο ύδρευσης και ήδη από αρχές του καλοκαιριού είχαν ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης του δικτύου. Προέκυψαν στην πορεία και θέματα με ιδιωτικές σωληνώσεις άρδευσης που και αυτά αποκαταστάθηκαν. Επειδή μεσολάβησε η τουριστική σαιζόν κρίθηκε χρήσιμο οι εργασίες ασφαλτόστρωσης να γίνουν μεταγενέστερα.

Αποφασίστηκε ότι τώρα είναι μια καλή περίοδος και ο εργολάβος εγκαταστάθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο χθες, κατά τις εργασίες, παρουσιάστηκε πρόβλημα σε ένα από τα μηχανήματα του και έτσι οι εργασίες συνεχίστηκαν, βραδινές ώρες.

Υπήρξε και μια παρεξήγησε από κάποιους κατοίκους που θεώρησαν ότι η ασφαλτόστρωση θα φτάσει ως ένα σημείο, ως τη διασταύρωση δηλαδή με τον δρόμο που οδηγεί προς μια ξενοδοχειακή μονάδα. Η ασφαλτόστρωση όπως διαβεβαιώσαμε τους κατοίκους θα φτάσει μέχρι και τον ποταμό όπου άλλωστε είχαν προηγηθεί οι εργασίες για τα δίκτυα. Οι εργασίες θα συνεχιστούν ώστε να παραδοθεί ολοκληρωμένος ο δρόμος στους κατοίκους που χρειάζεται να κάνουν λίγο υπομονή καθώς είναι μονόδρομος και θα πρέπει και οι εργασίες να γίνουν και οι οδηγοί να κινούνται με προσοχή, τόνισε ο κ. αντιδήμαρχος.