"ΝΩΕ ΛΑΣΙΘΙ 2024": Άσκηση ετοιμότητας για πλημμύρες

9:25 π.μ. - Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024
09:03 π.μ. - Παρ, 22/25/2024
Image: "ΝΩΕ ΛΑΣΙΘΙ 2024": Άσκηση ετοιμότητας για πλημμύρες

Την Τετάρτη 27.03.2024 και ώρα 10:00 στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας

Ο αναπληρωτής διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Παναγιώτης Αρχαύλης μίλησε στον Ηχώ 99,8 αναφορικά με την άσκηση «Νώε Λασίθι 2024» αλλά και την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Όλες οι ασκήσεις έχουν ως σκοπό να προβληματίσουν τόσο το προσωπικό της Πυροσβεστικής αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς. «Ως προς την άσκηση «Νώε Λασίθι 2024» η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα είναι επικεφαλής όλων των εμπλεκόμενων φορέων και θα δοθούν ορισμένα σενάρια τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε όσο καλύτερα γίνεται.» Αξίζει να σημειωθεί πως συγκεκριμένη άσκηση επικεντρώνεται αποκλειστικά στο φαινόμενο των πλημμυρών. Ο κ. Αρχαύλης υπογραμμίζει πως σκοπός του πυροσβεστικού σώματος αποτελεί η αντιμετώπιση συνεπειών μεγάλων καταστροφών. Επιπλέον, γίνονται έλεγχοι σε τακτικά διαστήματα προκειμένου να εντοπιστούν τα επικίνδυνα σημεία και να γίνει η κατάλληλη παρέμβαση σε αυτά.

Ως προς την αντιπυρική περίοδο, ο ίδιος τονίζει πως το προσωπικό της Πυροσβεστικής είναι σε ύψιστη επιφυλακή. Προς το παρόν πραγματοποιείται επιπλέον εκπαίδευση στο προσωπικό και στους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να είναι άρτια προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο πυρκαγιάς. Κλείνοντας, ο κ. Αρχαύλης επισημαίνει πως το πιο σημαντικό σε επείγουσες καταστάσεις είναι η καλή συνεργασία των πολιτών με τις αρμόδιες υπηρεσίες, πράγμα το οποίο επιτυγχάνεται στην περιοχή μας.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας

Σας γνωρίζουμε ότι θα πραγματοποιηθεί άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία "ΝΩΕ ΛΑΣΙΘΙ 2024" την Τετάρτη 27.03.2024 και ώρα 10:00 στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας με αντικείμενο σεναρίου την αντιμετώπιση συνεπειών μετά από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής

Παναγιώτης Ευθ. Αρχαύλης

Αντιπύραρχος