Νταραράς: Λιγότερο από 4€ δίνει το κράτος για κάθε παιδί και αυτό καταναλώνεται στην τοπική αγορά | Συνέντευξη

8:11 μ.μ. - Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016
08:09 μ.μ. - Σάβ, 03/11/2016
Image: Νταραράς: Λιγότερο από 4€ δίνει το κράτος για κάθε παιδί και αυτό καταναλώνεται στην τοπική αγορά | Συνέντευξη

Πρωταρχικός στόχος της σχολικής επιτροπής του Δήμου Ιεράπετρας η οποία αποτελείται από 11 άτομα είναι η ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

Όταν ανέλαβε η σχολική επιτροπή το 2014 κατέγραψαν και ιεράρχησαν τα προβλήματα και τις ελλείψεις που είχαν όλα τα σχολεία του Δήμου. 
 
Αυτή τη στιγμή τα περισσότερα σχολεία έχουν συντηρηθεί, βαφτεί και επισκευαστεί σε σημείο που μοιάζουν σαν καινούρια σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Ηλία Νταραρά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σχολείο του Κάτω Χωριού το οποίο ήταν σε άθλια κατάσταση, τα κουφώματα αλλάχτηκαν τα οποία δεν άνοιγα (ήταν κολλημένα αεροστεγώς με σιλικόνη), τοποθετήθηκε αυτόνομη θέρμανση και μένει μόνο η ηλεκτρολογική εγκατάσταση για να μπορεί να μπει κλιματιστικό για τους καλοκαιρινούς μήνες. 
 
Δεν είναι μόνο οι κτηριακές εγκαταστάσεις, η επιτροπή έχει προχωρήσει σε μαζικές αγορές των αναλώσιμων που χρειάζεται κάθε σχολείο εξοικονομώντας πολλά χρήματα. Σύμφωνα με τον κ. Νταραρά για τις λειτουργικές ανάγκες το κράτος παρέχει κάτω από 4€ σε κάθε μαθητή το μήνα. Με τις μαζικές αγορές εξοικονομήθηκαν 6000€ για κάθε χρόνο. Πολλά χρήματα εξοικονομήθηκαν από την εκμετάλλευση των υπηρεσιών του Δήμου και σ’ αυτό ο κ. Νταραράς ευχαρίστησε τους αντιδημάρχους για τη συνεργασία.
 
Σχετικά με τις αγορές ο κ. Νταραράς είπε ότι προτιμάται η τοπική αγορά αρκεί να είναι η πιο συμφέρουσα προσφορά. Μέχρι στιγμής ο μόνος εξοπλισμός που αγοράστηκε από κατάστημα εκτός του Δήμου ήταν 4 μπασκέτες. 
 
Ακόμα έχουν ζητήσει από τα πρωτοβάθμια σχολεία να γίνει καταγραφή των υπολογιστών(σταθερών, φορητών) όπου θα προσπαθήσουν μέχρι το Σεπτέμβρη να έχουν προμηθευτεί όσα χρειάζονται για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
 
Τέλος ο κ. Νταραράς μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν 4410 μαθητές, 287 σχολικά τμήματα και 45 σχολικές μονάδες.

Συνέντευξη