Ντ. Κατσιδονιωτάκης: Παράταση κατεδαφίσεων αυθαίρετων στην παραλία Ιεράπετρας

8:26 π.μ. - Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
08:02 π.μ. - Δευ, 17/26/2020
Image: Ντ. Κατσιδονιωτάκης: Παράταση κατεδαφίσεων αυθαίρετων στην παραλία Ιεράπετρας

Τα νεότερα μετά από επαφή με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη

Αγωνία επικρατεί σε καταστηματάρχες στην παραλία της Ιεράπετρας για το τι μέλλει γενέσθαι με τα πρωτόκολλά κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών που προβλέπουν ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατεδάφισης. Πρόσφατα ο κ. Ντίνος Κατσιδονιωτάκης πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας μετά από επαφή με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ενημερώνει τα εξής:

«Αναφορικά με το θέμα των αυθαίρετων κατασκευών (πέργκολες - σκίαστρα κλπ) μπροστά στα καταστήματα του παραλιακού μετώπου Ιεράπετρας, ένα θέμα που απασχολεί χρόνια τώρα τα καταστήματα, θέλουμε να σας ενημερώσουμε με τα παρακάτω. Πράγματι υπάρχει ο Νόμος 4504/2017 όπου στο άρθρο 96 αναφέρει για τις παραπάνω κατασκευές οτι πρέπει να κατεδαφιστούν εντός χρονικού διαστήματος ενός χρόνου, και να εκπονηθεί μελέτη για νέες πέργκολες με βάση κάποια κριτήρια ( ένταξη στο περιβάλλον- πρόσβαση ΑΜΕΑ κλπ).

Όμως μετά από συζήτηση που είχαμε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τον κύριο Ι. Πλακιωτακη ,μας ενημέρωσε οτι με δική του πρωτοβουλία στις 13-02-2020 έχει τεθεί από το υπουργείο του σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο με τίτλο ΄΄ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΕΝΔΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ΄΄.

Το παραπάνω νομοσχέδιο στο άρθρο 57 αναφέρει ακριβώς οτι:

΄΄Παρατείνονται οι προβλεπόμενες στο άρθρο 96 του Ν.4504/2017 αποκλειστικές προθεσμίες προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την εκπόνηση των προβλεπόμενων , στις εν λόγω διατάξεις , μελετών και για την καθαίρεση των αυθαίρετων κατασκευών΄΄. Το νομοσχέδιο αυτό αφού τελειώσει ο χρόνος διαβούλευσης, θα πάει προς ψήφιση στη βουλή σε είκοσι ημέρες περίπου. Αυτό σημαίνει οτι παρατείνεται η καθαίρεση των σκίαστρων -περγκολων μέχρι την ολοκλήρωση των μελετών. Και αναφερόμαστε σε Μελέτες οι οποίες ούτε καν έχουν ανατεθεί ,ούτε καν έχουν αρχίσει να εκπονούνται».

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Κατσιδονιωτάκη: