Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Η συνάντηση στην Αθήνα και τα θέματα που τέθηκαν

9:00 π.μ. - Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022
09:11 π.μ. - Πέμ, 17/00/2022
Image: Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Η συνάντηση στην Αθήνα και τα θέματα που τέθηκαν

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Δημάρχου Θ. Καλαντζάκη

Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με την Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα και Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Υπουργείου, μαζί με τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ. Νεκτάριο Παπαβασιλείου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, κ. Βαγγέλη Μπινιχάκη, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας, κ. Γιάννη Σαραντώνη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλο και τη Γραμματέα, κα Πόπη Δασκαλάκη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Κυβερνητικός Βουλευτής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης,  «Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν μείζονα θέματα που αφορούν την ουσιαστική αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας, την ανάγκη στελέχωσης και χρηματοδότησής του.

Ζητάμε τη λήψη άμεσων μέτρων για την ενίσχυση του νοσοκομείου της Νοτιοανατολικής Κρήτης, ενός νοσοκομείου που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στηρίζει, όχι μόνο τον Δήμο της Ιεράπετρας αλλά και πολλές περιοχές που ανήκουν σε όμορους Δήμους».

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το δελτίο τύπου από το Δήμο Ιεράπετρας:

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, συνάντηση εργασίας της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Μίνας Γκάγκα και εκπροσώπων της περιοχής του Δήμου Ιεράπετρας για θέματα του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας της πόλης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, κ. Κύριλλος, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο Πρόεδρος Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος, καθώς και οι Πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου και Επιτροπής Υγείας του Δήμου κ.κ. Μπινιχάκης και Σαραντώνης αντίστοιχα. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου και η Διευθύντρια του Γραφείου της Αναπληρώτριας Υπουργού, κ. Λίλιαν – Βενετία Βιλδιρίδη.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός ανακοίνωσε την έγκριση πρόσληψης 3 θέσεων Ιατρικού επικουρικού προσωπικού ειδικοτήτων Καρδιολογίας, Αναισθησιολογίας και Ακτινολογίας για διάστημα 36 μηνών, την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της αναβάθμισης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου, καθώς και τη διερεύνηση ένταξης λοιπών κτιριακών υποδομών. Συζητήθηκε, επίσης, η συμμετοχή του Αναπληρωτή Διοικητή της Μονάδας της Ιεράπετρας στο Διοικητικό Συμβούλιο των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης: «Με την από κοινού παρουσία μας στο Υπουργείο Υγείας δείξαμε ότι Δήμος και φορείς ενωμένοι διεκδικούμε την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στο Νοσοκομείο μας. Μέσα από πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας μένοντας σε εγρήγορση έως ότου δούμε να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις του Υπουργείου .

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στην Επιτροπή, καθώς και τους εργαζομένους του Νοσοκομείου που μας έδωσαν τη δυνατότητα να διαβιβάσουμε ξανά τα προβλήματα τους αναλυτικά στο Υπουργείο Υγείας.

Κοινός στόχος όλων μας είναι η ενίσχυση και η αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου- Κέντρου Υγείας Ιεράπετρας, ώστε να παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες υγείας προς όφελος των κατοίκων της Ιεράπετρας και της Νοτιοανατολικής Κρήτης.